00:06 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1135)
0 0 0
Βρείτε μας

Η πρώτη εκ των δύο δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού έχει χορηγηθεί σε 10,3 εκατομμύρια πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, αριθμός που αποτελεί περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των διαθέσιμων εμβολίων, όπως ανέφερε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση από τις δύο συνολικά του εμβολίου κατά του κορονοϊού όπως γνωστοποίησαν σήμερα οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περίπου το 3% του αμερικανικού πληθυσμού, με τον εμβολιασμό να έχει ξεκινήσει εδώ και έναν περίπου μήνα. Ωστόσο, η προσπάθεια εμβολιασμού υστερεί σε σχέση με τις προβλέψεις της κυβέρνησης Τραμπ τον Νοέμβριο του 2020 που έκαναν λόγο για 20 εκατομμύρια εμβολιασμούς τον Δεκέμβριο και στη συνέχεια 25 έως 30 εκατομμύρια για κάθε μήνα μετά. 

Από την πλευρά του, ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε οι αρχές να εμβολιάζουν ένα εκατομμύριο ανθρώπους καθημερινά κατά τη διάρκεια των πρώτων 100 ημερών του στην εξουσία.

Σύμφωνα με ειδικούς, η συλλογική ανοσία επιτυγχάνεται όταν εμβολιαστεί περίπου το 75% του πληθυσμού. Συνολικά, περισσότερες από 29,3 εκατομμύρια δόσεις έχουν διανεμηθεί σε διάφορες αμερικανικές Πολιτείες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών (CDC).

Επί του παρόντος, δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τις αρχές των ΗΠΑ, αυτό της Pfizer και αυτό της Moderna. Και τα δύο απαιτούν δύο δόσεις ώστε να φτάσουν αποτελεσματικότητα έως και 95%, σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1135)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, ΗΠΑ, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK