12:19 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός Ιταλία (239)
0 0 0
Βρείτε μας

Την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που εφαρμόζεται στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού αποφάσισαν οι ιταλικές αρχές.

Στην παράταση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αρχές της Ιταλίας, σύμφωνα με πληροφορίες από ανταποκριτή του πρακτορείου Sputnik.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η παράταση θα ισχύσει έως τις 30 Απριλίου, ενώ το καθεστώς έκτακτης ανάγκης έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τις 30 Ιανουαρίου 2020, ύστερα από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ αποφασίστηκαν περαιτέρω παρατάσεις στις 31 Ιουλίου έως τις 15 Οκτωβρίου και ακόμα μια παράταση τον Οκτώβριο έως τις 31 Ιανουαρίου του 2021.

Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στην εθνική κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις σχετικά με την καταπολέμηση της πανδημίας και την υπέρβαση των συνεπειών της, χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου, κίνηση η οποία έχει επικριθεί από την αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε κατάσταση πανδημίας κορονοϊού στις 11 Μαρτίου του 2020. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 92,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον κορονοϊό παγκοσμίως, με πάνω από 1,97 εκατομμύρια θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η Ιταλία έχει καταγράψει περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού μέχρι στιγμής, με πάνω από 80.000 θανάτους.

Θέμα:
Κορονοϊός Ιταλία (239)
Tags:
COVID-19, κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κρούσματα, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πανδημία, Ιταλία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK