19:56 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Με βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Λευκού Οίκου, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τους υποστηρικτές τους να αποκηρύξουν τη βία.

Στην ανάρτηση βίντεο, μέσω του οποίου καταδίκασε τα όσα συνέβησαν από τους υποστηρικτές του στο κτίριο του Καπιτωλίου την περασμένη εβδομάδα, προχώρησε ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, από τον λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter, αφού ο δικός του προσωπικός του λογαριασμός έχει διακοπεί.

Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ήρθαν μια μέρα μετά από επιστολή ηγετών του Πενταγώνου, στην οποία υπενθυμίζεται προς τους Αμερικανούς στρατιώτες τους όρκους τους και εν μέσω αναφορών για περαιτέρω συνωμοσίες για ταραχές, στην επικείμενη ορκωμοσία του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Όπως δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στο βίντεο: «Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρος: καταδικάζω κατηγορηματικά τη βία που είδαμε την περασμένη εβδομάδα, Η βία και ο βανδαλισμός δεν έχουν καμία απολύτως θέση στη χώρα μας και καμία θέση στο κίνημά μας. Το "Να Κάνουμε την Αμερική Μεγάλη και Πάλι" (Make America Great Again), ήταν πάντα η υπεράσπιση του κράτους δικαίου, η υποστήριξη των ανδρών και των γυναικών της επιβολής του νόμου και η υπεράσπιση των πιο ιερών παραδόσεων και των αξιών του έθνους μας».

​Και ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας: «Η βία των όπλων έρχεται σε αντίθεση με ό, τι πιστεύω και ό,τι υποστηρίζει το κίνημά μας. Κανένας αληθινός υποστηρικτής μου δεν θα μπορούσε ποτέ, να υποστηρίξει την πολιτική βία. Κανένας αληθινός υποστηρικτής μου δεν θα μπορούσε ποτέ, να μη σέβεται την επιβολή του νόμου ή τη μεγάλη μας αμερικανική σημαία. Κανένας αληθινός υποστηρικτής μου δεν θα μπορούσε ποτέ να απειλεί ή να παρενοχλεί τους συμπολίτες του Αμερικανούς. Εάν κάνετε κάτι από αυτά τα πράγματα, δεν υποστηρίζετε το κίνημά μας, του επιτίθεστε και επιτίθεστε στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε».

Οι ένοχοι θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης – Χαλαρώστε τις εντάσεις

Σύμφωνα με τον Τραμπ, υπήρξαν «πάρα πολλοί όχλοι» τον τελευταίο χρόνο, δείχνοντας το δάχτυλό του όχι μόνο στους δικούς του δεξιούς υποστηρικτές αλλά και στην αριστερά.

«Δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία για βία. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε εξαιρέσεις. Η Αμερική είναι ένα έθνος νόμων» συνέχισε, λέγοντας ότι οι ταραχοποιοί που επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου «θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη».

Προέτρεψε τους υποστηρικτές του να διερευνήσουν τρόπους για να «χαλαρώσουν τις εντάσεις, να ηρεμήσουν και να βοηθήσουν στην προώθηση της ειρήνης στη χώρα μας».

Ο θυμός για το μπλοκάρισμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Τραμπ έστρεψε την προσοχή του στην «άνευ προηγουμένου επίθεση στην ελεύθερη ομιλία που έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες», φαινομενικά αναφερόμενος στη μόνιμη απαγόρευση των λογαριασμών του σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Twitter, το Facebook και το Instagram και την κατάργηση ιστότοπων όπως το Parler, ενός ιστότοπου ανταλλαγής μηνυμάτων όπου σχεδιάστηκε μεγάλο μέρος της εξέγερσης.

«Αυτές είναι τεταμένες και δύσκολες στιγμές. Οι προσπάθειες λογοκρίσεως, ακύρωσης και μαύρης λίστας των συμπολιτών μας είναι λανθασμένες και είναι επικίνδυνες. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, όχι να σιωπήσουμε ο ένας τον άλλον. Όλοι μας μπορούμε να επιλέξουμε από τις ενέργειές μας να ανέβουμε πάνω από την οργή και να βρούμε κοινό έδαφος και κοινό σκοπό» δήλωσε.

Καμία αναφορά για την παραπομπή

Αυτό που έκανε εντύπωση, ήταν το γεγονός πως σε κανένα σημείο της ομιλίας του ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αναφέρθηκε στην παραπομπή του σε δίκη που αποφάσισε η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η παραπομπή αφορά σε κατηγορίες προς τον Τραμπ για «υποκίνηση εξέγερσης» για τις ενέργειές του που οδήγησαν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου.

Tags:
βίντεο, επεισόδια, αναταραχές, ορκωμοσία, Τζο Μπάιντεν, Καπιτώλιο, Ντόναλντ Τραμπ, Λευκός Οίκος, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK