07:12 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1069)
0 0 0
Βρείτε μας

Διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη είχαν οι αρχές της Χιλής με το ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Ρωσίας για την προμήθεια του εμβολίου κατά του κορονοϊού Spuntik V.

Τις διεργασίες για τη σύναψη συμφωνίας ώστε η Χιλή να προμηθευτεί το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V, έχουν ξεκινήσει οι χιλιανές αρχές με το ερευνητικό ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Ρωσίας, δήλωσε εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στη Χιλή στο πρακτορείο Sputnik.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας, το Υπουργείο Εξωτερικών της Χιλής πραγματοποίησε διαδικτυακή διάσκεψη με το ρωσικό ερευνητικό ινστιτούτο.

«Αυτή την εβδομάδα, οι αρχές της Χιλής και το ερευνητικό ινστιτούτο Γκαμαλέγια πραγματοποίησαν συνάντηση για να καταλήξουν σε συμφωνία που θα επιτρέψει τη μεταφορά πληροφοριών σχετικά με το εμβόλιο Sputnik V στους Χιλιανούς επιστήμονες» δήλωσε ο Ντένις Βινόκοροφ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Χιλής, η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων.

Η Χιλή έχει ήδη λάβει την πρώτη παρτίδα του εμβολίου της εταιρείας Pfizer. Η χώρα έχει επίσης συμφωνίες για την παράδοση των εμβολίων που αναπτύχθηκαν από τη κινέζικη εταιρεία Sinovac, την εταιρεία Johnson & Johnson, την εταιρεία AstraZeneca και μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τον μηχανισμό διανομής εμβολίων COVAX.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1069)
Tags:
εμβόλιο, AstraZeneca, Pfizer, Sputnik V, COVID-19, Ρωσία, Χιλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK