16:25 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1917)
0 0 0
Βρείτε μας

Ομάδα επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έφτασε στην πόλη Γουχάν της Κίνας, για να εντοπίσει την προέλευση του κορονοϊού που μαστίζει την ανθρωπότητα.

Στην πόλη Γουχάν της Κίνας έφτασε ομάδα επιστημόνων, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκειμένου να ερευνήσει την προέλευση του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως η Γουχάν φέρεται να είναι το επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας του SARS-CoV-2, με τις πρώτες περιπτώσεις να καταγράφονται κατά τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019, σε μια τοπική αγορά.

Η ομάδα των επιστημόνων τέθηκε σε καραντίνα δύο εβδομάδων, ενώ όταν λήξει η καραντίνα θα ξεκινήσει την έρευνα, η οποία υπολογίζεται πως θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα.

Υπενθυμίζεται πως στην πόλη Γουχάν, τον Δεκέμβριο του 2019, άρχισαν να καταγράφονται ασθενείς με συμπτώματα παρόμοια με αυτά της πνευμονίας, με τους επιστήμονες να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως αιτία ήταν ένας νέος κορονοϊός, που η ασθένεια που προκαλεί ονομάστηκε COVID-19.

Ο ιός και η επακόλουθη έξαρσή του, είχε ως αποτέλεσμα την παγκόσμια πανδημία, η οποία μέχρι τώρα έχει μολύνει πάνω από 90 εκατομμύρια άτομα και έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 1,9 εκατομμύρια ανθρώπους.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1917)
Tags:
κρούσματα, Γουχάν, Κίνα, πανδημία, κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK