02:20 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας προσπαθούν να εξαλείψουν νέες εστίες της πανδημίας που ως τώρα θεωρείτο ότι είχαν τεθεί υπό έλεγχο.

Τον πρώτο θάνατο από κορονοϊό έπειτα από οκτώ μήνες ανακοίνωσε η Κίνα, την ίδια ώρα που ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έφθασαν στη Γουχάν, στο πλαίσιο της έρευνας για την προέλευση του φονικού ιού.

Το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της COVID-19 έπειτα από οκτώ μήνες στην ηπειρωτική Κίνα.

Συγκεκριμένα, ένας ασθενής έχασε τη ζωή του στην επαρχία Χεμπέι, όπου σε πολλές πόλεις έχει επιβληθεί εκ νέου αυστηρό lockdown, μετά την εμφάνιση δεκάδων κρουσμάτων.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος θάνατος από κορονοϊό στην Κίνα είχε καταγραφεί τον Μάιο του 2020.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 138 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, τα 124 από τα οποία οφείλονται σε μετάδοση στην κοινότητα και τα 81 στη Χεμπέι.

Ο αριθμός επίσης των ασυμπτωματικών φορέων του φονικού ιού, οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στα κρούσματα, αυξήθηκε σε 78 από 38 μία ημέρα νωρίτερα.

Την ίδια ώρα, στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 885 ασθενείς με κορονοϊό, οι 24 από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Τέλος, ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από την πανδημία ανέρχεται πλέον σε 4.635 νεκρούς.

Υπενθυμίζεται, ότι στην πόλη Γουχάν της Κίνας έφτασε ομάδα επιστημόνων, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκειμένου να ερευνήσει την προέλευση του κορονοϊού.

Η Γουχάν φέρεται να είναι το επίκεντρο της πανδημίας του SARS-CoV-2, καθώς οι πρώτες περιπτώσεις καταγράφηκαν τος τέλος Δεκεμβρίου του 2019, σε μια τοπική αγορά.

Η ομάδα των επιστημόνων τέθηκε σε καραντίνα δύο εβδομάδων, ενώ όταν λήξει η καραντίνα θα ξεκινήσει την έρευνα, η οποία υπολογίζεται πως θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα.

Tags:
κρούσματα, νεκρός, νεκροί, COVID-19, κορονοϊός, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK