01:12 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1939)
0 10
Βρείτε μας

Ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς παγκοσμίως οι νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού την ώρα που εντείνεται ο αγώνας κατά της πανδημίας.

Συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη, η επιτροπή εκτάκτων αναγκών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) με αντικείμενο τις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού, οι οποίες ανησυχούν τις αρχές σε όλο τον κόσμο, όπου ο αγώνας κατά της αναζωπύρωσης της πανδημίας της COVID-19 εντείνεται με περιοριστικά μέτρα, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και εκστρατείες εμβολιασμού.

Η επιτροπή ειδικών του ΠΟΥ, η οποία συνεδριάζει συνήθως κάθε τρεις μήνες, συγκαλείται σήμερα, δύο εβδομάδες νωρίτερα για να συζητήσει κυρίως γι' αυτά τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού. 

Όταν ολοκληρωθεί η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής αυτής αναμένεται να ανακοινωθούν συστάσεις για τον ΠΟΥ και τις χώρες-μέλη του οργανισμού.

Σήμερα, η Κίνα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με αναζωπύρωση του ιού αν και είχε καταφέρει να τη θέση υπό έλεγχο σε μεγάλο βαθμό, ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από την COVID-19 στο έδαφός της από τον περσινό Μάιο. 

Ιδιαίτερα μεταδοτικές οι νέες μεταλλάξεις

Στο μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει για τις μεταλλάξεις που καταγράφηκαν πρώτη φορά σε Βρετανία και Νότια Αφρική, καθώς θεωρούνται ιδιαίτερα μεταδοτικές.

Ήδη το νέο στέλεχος του κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη νότια Αγγλία ανέρχεται σε 50, ενώ της Νότιας Αφρικής σε 20 χώρες, εκτιμά ο ΠΟΥ, σύμφωνα με τον οποίο οι αριθμοί αυτοί υπολείπονται μάλλον των πραγματικών.

Τρίτη μετάλλαξη που προέρχεται από την Αμαζονία της Βραζιλίας, ανακαλύφθηκε στην Ιαπωνία και αναλύεται καθώς θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην ανοσολογική απόκριση, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο οποίος κάνει λόγο για «ένα ανησυχητικό παραλλαγμένο στέλεχος».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1939)
Tags:
μετάλλαξη, COVID-19, κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK