11:51 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1920)
0 11
Βρείτε μας

Νέο μαύρο ρεκόρ θανάτων κατέγραψε η Γερμανία, με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ να ζητά μεγαλύτερη προσήλωση στα μέτρα.

Για πολλά «παραθυράκια» στα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί στη Γερμανία, έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ, προϊδεάζοντας για πρόσθετα μέτρα lockdown, την ώρα που η χώρα κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων θανάτων από κορονοϊό. 

Με 25.164 νέα κρούσματα και 1.244 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, η Γερμανία προσεγγίζει πλέον τα 2 εκατομμύρια κρούσματα. 

«Για εμένα, αυτά τα μέτρα που λαμβάνουμε τώρα δεν συνιστούν πλήρες lockdown» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ινστιτούτου, συμπληρώνοντας: «Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλές εξαιρέσεις και δεν εφαρμόζονται αυστηρά». 

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να μην ταξιδεύουν, εάν αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο, καθώς, όπως σημείωσε, έτσι μεταφέρονται οι μεταλλάξεις του κορονοϊού στην Γερμανία. «Δεν είμαστε νησί, είμαστε στο κέντρο της Ευρώπης» είπε μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. 

«Παρακαλώ όσο είναι δυνατόν μείνετε στο σπίτι και να συναντιέστε μόνο με τα ίδια άτομα», ανέφερε, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε ότι τα μέτρα δεν έχουν αποτέλεσμα, όταν εξακολουθούμε να πηγαίνουμε στο γραφείο και να συναντιόμαστε με περισσότερα άτομα, δεν μπορούμε να λέμε ότι η ομπρέλα δεν μας προστατεύει, αν δεν την χρησιμοποιούμε».

«Πρέπει οπωσδήποτε να μειωθούν τα κρούσματα και, για να γίνει αυτό, πρέπει να περιορίσουμε περισσότερο τις επαφές μας» υπογράμμισε, εκφράζοντας πάντως την εκτίμηση ότι «έως το τέλος του έτους θα έχουμε θέσει υπό έλεγχο την πανδημία». 

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1920)
Tags:
κρούσματα, πανδημία, κορονοϊός, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK