18:00 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1931)
0 10
Βρείτε μας

Η Γαλλία ξεκινά από το Σάββατο απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 ενώ μέχρι σήμερα η απαγόρευση ίσχυε από τις 20:00. Το μέτρο θα βρίσκεται σε ισχύ για τουλάχιστον 15 ημέρες σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά στο σύνολο της επικράτειας από τις 18:00 αντί από τις 20:00. Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου και αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον 15 μέρες.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, ωστόσο είναι ιδιαίτερα «εύθραυστη». Ο Καστέξ σημείωσε στη συνέντευξη τύπου ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει ανάγκη για ένα νέο εθνικό lockdown, αλλά εάν ο έλεγχος χαθεί, η χώρα θα ενταχθεί ξανά σε καθεστώς αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα από χώρες που δεν ανήκουν στην ΕΕ θα πρέπει να επιδείξουν αρνητικό τεστ κορονοϊού. Επιπλέον, τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά με ενισχυμένο το υγειονομικό πρωτόκολλο προστασίας. 

Μέχρι σήμερα ο κορονοϊός έχει στερήσει τη ζωή σε περισσότερους από 69.000 ανθρώπους στη Γαλλία, αριθμός που αποτελεί τον έβδομο υψηλότερο στον κόσμο.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1931)
Tags:
απαγόρευση, lockdown, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK