12:44 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε την Πέμπτη ότι ελπίζει σε μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ελπίζω σε μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και ανυπομωνώ να συνεργαστώ με τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η ορκωμοσία του Μπάιντεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου εν μέσω ισχυρισμών του Τραμπ ότι κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας υπήρξαν παρατυπίες.

Ενδεικτικό της πολιτικής έντασης που έχει διαμορφωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η δεύτερη παραπομπή σε δίκη του απερχόμενου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το ψήφισμα ήρθε μετά την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου όπου έχασαν τη ζωή τους κατά τις ταραχές πέντε άνθρωποι.

Περισσότεροι από 20.000 στρατιώτες της εθνοφρουράς θα διατεθούν για να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή της ορκωμοσίας του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν δήλωσε ο επικεφαλής του Μητροπολιτικού Τμήματος Αστυνομίας Ρόμπερτ Κόντε σε συνέντευξη Τύπου.

Η ανάπτυξη της Εθνικής Φρουράς στην Ουάσινγκτον πραγματοποιείται εν μέσω αναφορών ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) προετοιμάζεται για ένοπλες διαμαρτυρίες που προγραμματίζονται και στις 50 πρωτεύουσες των Πολιτειών τις ημέρες πριν από την ορκωμοσία του Μπάιντεν.

Tags:
Τζο Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK