04:21 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1882)
0 11
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που προέρχεται από τη Βραζιλία, να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Για νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, προερχόμενη από τη Βραζιλία, μίλησε ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς, χωρίς να αποκλείει μάλιστα την πιθανότητα το νέο αυτό στέλεχος να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Μιλώντας στο ITV News, ο ίδιος δήλωσε πάντως ότι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποια από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού προκαλεί σοβαρότερα συμπτώματα της νόσου. 

«Δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία σε σχέση με τις μεταλλάξεις, ότι καθιστούν την ίδια τη νόσο πιο σοβαρή» είπε, σημειώνοντας ότι οι αλλαγές που παρατηρούνται σχετίζονται κυρίως με την αύξηση της μεταδοτικότητας του ιού. 

Αναφορικά με το εάν οι μεταλλάξεις μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι του κορονοϊού, ο Πάτρικ Βάλανς επεσήμανε ότι η «βρετανική εκδοχή» του ιού δεν φαίνεται να έχει τέτοιες επιδράσεις. 

«Σε ό,τι αφορά αυτές από τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία, δεν το γνωρίζουμε με βεβαιότητα» δήλωσε εντούτοις, συμπληρώνοντας ότι οι δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη. «Υπάρχει ένας κάπως μεγαλύτερος κίνδυνος ότι θα μπορούσε να υπάρξει αλλαγή στον τρόπο που αναγνωρίζει (σ.σ. τον ιό) το ανοσοποιητικό σύστημα» ανέφερε. 

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1882)
Tags:
Βρετανία, εμβόλιο, Βραζιλία, μετάλλαξη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK