10:23 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Η γαλλική υπηρεσία ασφάλειας φαρμάκων έχει καταγράψει έξι περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών, κυρίως αλλεργικής αντίδρασης, που προκλήθηκε από το εμβόλιο Pfizer, σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Έξι περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών έχουν καταγράψει οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας σε άτομα που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής υπηρεσίας φαρμάκων, πρόκειται κυρίως για αλλεργικές αντιδράσεις.

«Έξι σοβαρές παρενέργειες με ευνοϊκό αποτέλεσμα παρατηρήθηκαν στη Γαλλία σχετικά με το εμβόλιο Comirnaty από την Pfizer/BioNTech κατά την τρίτη εβδομάδα του εμβολιασμού: τέσσερις περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων και δύο περιπτώσεις ταχυκαρδίας» ανέφεραν η εθνική υπηρεσία ασφαλείας της Γαλλίας. 

Παράλληλα, η υπηρεσία ανέφερε ότι ο θάνατος ενός εμβολιασθέντος ηλικιωμένου την Τετάρτη μετά τη χορήγηση του εμβολίου δεν σχετίζεται με τα εμβόλια καθώς δεν παρατηρήθηκαν άμεσα σημάδια αλλεργικής αντίδρασης πριν από το θάνατο, με τον ίδιο να έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Τριάντα άλλοι ασθενείς υπέστησαν μη σοβαρές παρενέργειες. Η υπηρεσία ανέφερε επίσης ότι παρακολουθεί αναφορές σε άλλες χώρες για το εμβόλιο που σχετίζονται με παράλυση του προσώπου, τονίζοντας σε κάθε περίπτωση ότι τέτοιες περιπτώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Η πρώτη εβδομαδιαία έκθεση για τις ανεπιθύμητες ενέργειες στη Γαλλία θα δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια κάθε βδομάδα θα εκδίδεται και νέα έκθεση.

Tags:
εμβόλιο, παρενέργειες, COVID-19, Γαλλία, εμβολιασμός, Pfizer
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK