04:58 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1058)
0 30
Βρείτε μας

Οι αρχές της Βολιβίας ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για τις πρώτες παραδόσεις των παρτίδων του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V.

Σε ενίσχυση και προετοιμασίες για τις παραδόσεις του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V από τη Ρωσία προχωρούν οι αρχές της Βολιβίας, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας της χώρας Αλβάρο Τεράζας.

Στις 30 Δεκεμβρίου, το Κέντρο Εφοδιασμού Υγείας της Βολιβίας (CEASS) δήλωσε ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία με τη Ρωσία, σχετικά με την παράδοση 5,5 εκατομμυρίων δόσεων Sputnik V στο λατινοαμερικάνικο έθνος.

«Έχουμε έναν προϋπολογισμό… που περιλαμβάνει νέα ψυγεία με μεγάλο χώρο, ώστε να μπορούν να αποθηκεύουν τις δόσεις του εμβολίου» δήλωσε ο Τεράζας αργά την Πέμπτη, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού στις 11 Μαρτίου 2020. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 92,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον κορονοϊό παγκοσμίως, με πάνω από 1,98 εκατομμύρια θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστήμιου Τζονς Χόπκινς.

Η Βολιβία έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής περίπου 180.000 κρούσματα κορονοϊού, με περισσότερους από 9.000 θανάτους.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1058)
Tags:
θάνατοι, κρούσματα, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Ρωσία, Βολιβία, εμβόλιο, COVID-19, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK