21:13 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Την ομιλία της ομιλία στο Συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), ως καγκελάριος της Γερμανίας, έδωσε σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ, με τα γερμανικά ΜΜΕ να σπεύδουν να δώσουν ερμηνεία για τα λόγια της.

Με το μήνυμα «να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για το μέλλον» έκλεισε η Άνγκελα Μέρκελ την ομιλία της στο τελευταίο Συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), στο οποίο συμμετέχει ως καγκελάριος της Γερμανίας

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στα 15 τελευταία χρόνια, η Μέρκελ αναφέρθηκε σε επιτυχίες του κόμματός της. «Για όλα αυτά μπορούμε να είμαστε περήφανοι», είπε χαρακτηριστικά και κάνοντας μνεία στις κρίσεις που αντιμετώπισε η Γερμανία το τελευταίο διάστημα, επεσήμανε ότι όπως αντιμετώπισε αυτές τις καταστάσεις, έτσι θα αντιμετωπίσει και την τρέχουσα κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, «την σκληρότερη δοκιμασία μετά τον Πόλεμο», όπως είπε.

«Σήμερα βιώνουμε σίγουρα την πιο δύσκολη δοκιμασία, την πανδημία του αιώνα, η οποία δοκιμάζει την οικονομία μας και απαιτεί τόσα πολλά από τους περισσότερους ανθρώπους» τόνισε.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μιλώντας πριν από λίγο στην έναρξη του συνεδρίου του CDU, στο πλαίσιο του οποίου θα εκλεγεί αύριο ο νέος πρόεδρος, η Μέρκελ εξέφρασε την ευχή «να εκλεγεί μια ομάδα, η οποία θα πάρει στα χέρια της την τύχη του κόμματός μας».

Όσο για τη σημασία των δηλώσεων Μέρκελ, γερμανικά ΜΜΕ ερμηνεύουν τα λόγια αυτά ως έμμεση στήριξη της υποψηφιότητας του πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ για την ηγεσία του κόμματος

Tags:
πανδημία, κορονοϊός, CDU, Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK