01:41 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1504)
0 70
Βρείτε μας

Το εμβόλιο Sputnik V έχει ήδη καταχωρηθεί στη Σερβία, τη Λευκορωσία, την Αργεντινή, τη Βολιβία, την Αλγερία, την Παλαιστίνη, τη Βενεζουέλα και την Παραγουάη.

Πρόσθετες πληροφορίες για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού ζήτησε η αρμόδια Αρχή της Βραζιλίας, η οποία εξετάζει την καταχώρησή του, ενώ οι πληροφορίες αυτές θα δοθούν άμεσα. 

Η διευκρίνιση αυτή, από το Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας (RDIF), έρχεται μετά από «ανακριβείς πληροφορίες» που μετέδωσαν ορισμένα ΜΜΕ ότι δήθεν απορρίφθηκε η έκτακτη έγκριση του Sputnik V στη Βραζιλία.

Μάλιστα, όπως ξεκαθαρίζεται, η διαδικασία αυτή, του αιτήματος ρυθμιστικών αρχών για πρόσθετες πληροφορίες είναι στάνταρ διαδικασία και δεν σημαίνει απόρριψη της κάποιας προσφοράς για εγγραφή. 

Εξάλλου, η Γερουσία στη Βραζιλία εξετάζει νόμο, ο οποίος έχει ήδη εγκριθεί από το Κογκρέσο της χώρας, και εφόσον εγκριθεί, θα ανοίξει τον δρόμο για τη χρήση εμβολίων τα οποία έχουν εγκριθεί σε αρκετές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V, έχει ήδη καταχωρηθεί στη Σερβία, τη Λευκορωσία, την Αργεντινή, τη Βολιβία, την Αλγερία, την Παλαιστίνη, τη Βενεζουέλα και την Παραγουάη, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες δύο χώρες την επόμενη εβδομάδα. 

«Θα θέλαμε επίσης να επιστήσουμε την προσοχή των ΜΜΕ στη συνεχιζόμενη εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά του Sputnik V όπου ανακριβείς πληροφορίες διαδίδονται σκόπιμα την νύχτα ή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να κάνουν δυσκολότερη την εξακρίβωσή τους. Η ομάδα επικοινωνίας του RDIF εργάζεται όλο το 24ωρο και ήθελε να ζητήσει από τους δημοσιογράφους να ελέγχουν την πληροφορία πριν την μεταδώσουν προκειμένου να αποφευχθεί διασπορά τέτοιων ανακριβών πληροφοριών» επισημαίνεται.
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1504)
Tags:
Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), COVID-19, κορονοϊός, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK