14:21 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1574)
0 10
Βρείτε μας

Το Μεξικό σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει 7,4 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V, μέχρι τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον Μεξικανό υπουργό Εξωτερικών.

Το Μεξικό σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει 7,4 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V, μέχρι τον Μάρτιο, μετά την έναρξη των παραδόσεων στο τέλος του μήνα, δήλωσε την Τρίτη ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρντ.

«Οι αριθμοί έχουν ως εξής: 7,4 εκατομμύρια δόσεις και 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι εμβολιάστηκαν. Από τις 25 έως τις 29 Ιανουαρίου, όταν αναμένεται η πρώτη παρτίδα, 250.000 δόσεις την εβδομάδα τον Φεβρουάριο και 1,2 εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα τον Μάρτιο» σχολίασε ο Εμπράρντ.

Η πρώτη παρτίδα που θα φτάσει στο Μεξικό θα περιλαμβάνει 400.000 δόσεις του Sputnik V, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η μεξικανή κυβέρνηση, που ανακοίνωσε την έναρξη της εκστρατείας μαζικού εμβολιασμού την περασμένη Πέμπτη, επέλεξε να προμηθευθεί το Sputnik V λόγω του ελλείμματος στις διαθέσιμες δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech.

O αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ούγκο Λόπες-Γκατέλ ανακοίνωσε στις 12 Ιανουαρίου την επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας με τη Ρωσία για την παράδοση 24 εκατομμυρίων δόσεων του Sputnik V στο Μεξικό.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1574)
Tags:
COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, Μεξικό, Ρωσία, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK