14:34 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1570)
0 0 0
Βρείτε μας

Για εμπόδια από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο, την Τρίτη (19/01), ο Χασάν Ρουχανί όσον αφορά στην έναρξη μαζικού εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 στην ασιατική χώρα.

Κατηγορίες εναντίον του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο Ιρανός ομόλογός του Χασάν Ρουχανί, λέγοντας πως η Ουάσινγκτον βάζει εμπόδια στην Τεχεράνη για την έναρξη μαζικού εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα του. 

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται από το Γραφείο της Ιρανικής Προεδρίας, που επικαλείται σε σχετικό δημοσίευμά του το iranintl.com, την Τρίτη (19/01), ο Ρουχανί είπε:

«Εάν δεν ήταν οι κυρώσεις, τα εμπόδια και οι περιορισμοί από την κυβέρνηση Τραμπ, η αγορά εμβολίων θα άρχιζε σίγουρα νωρίτερα και αυτό ήταν το έγκλημα που διέπραξαν οι Αμερικανοί εναντίον του ιρανικού λαού».

Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού θα αρχίσει σύμφωνα με τη στρατηγική της χώρας μετά την άφιξη της πρώτης παρτίδας εμβολίων στο Ιράν τις επόμενες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Δεκέμβριο, το Ιράν εξασφάλισε 16,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τη νόσο COVID-19 μέσω της COVAX, αλλά απέτυχε να πληρώσει για αυτά, καθώς οι ΗΠΑ καθυστέρησαν τη συναλλαγή της Τεχεράνης, αφήνοντάς τη χωρίς εμβόλια, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της ασιατικού έθνους.

Ακόμα, ο Ρουχανί είπε ότι το Ιράν ανέπτυξε μια στρατηγική εμβολιασμού τεσσάρων φάσεων σε εθνικό επίπεδο κατά της νόσου COVID-19, με τους πρώτους να είναι οι ιατροί και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με το ιρανικό Υπουργείο Υγείας, η χώρα αναμένει να κυκλοφορήσει το πρώτο εγχώριο εμβόλιο μέχρι την άνοιξη και θα προσπαθήσει να αγοράσει εμβόλια από τη Ρωσία, την Κίνα ή την Ινδία.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1570)
Tags:
COVID-19, εμβολιασμός, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλια, Χασάν Ρουχανί, ΗΠΑ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK