21:16 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με μήνυμά της, η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ απαίτησε, την Τρίτη (19/01, τοπική ώρα), την άμεση επίλυση τηλεπικοινωνιακών προβλημάτων στο προξενείο της χώρας στη Νέα Υόρκη.

Άμεση επίλυση των τηλεπικοινωνιακών προβλημάτων στο ρωσικό προξενείο της Νέας Υόρκης απαίτησε, την Τρίτη (19/01, τοπική ώρα), η πρεσβεία της χώρας από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Σε σχετικό μήνυμά της, που αναρτήθηκε και στο Facebook η ρωσική πρεσβεία επισημαίνει:

«Αναφορικά με την αποσύνδεση των τηλεφωνικών επικοινωνιών στο Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Νέα Υόρκη, εκτός από το αίτημα που είχε προηγουμένως διαβιβάσει το ίδιο το Γενικό Προξενείο, στάλθηκε σημείωμα και στο Γραφείο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη, ζητώντας να εξαλειφθούν αμέσως τα υπάρχοντα προβλήματα μιας και περιπλέκεται σοβαρά το έργο του ξένου φορέα».

Συν τοις άλλοις, η ρωσική πρεσβεία των ΗΠΑ τονίζει:

«Εφιστήσαμε την προσοχή στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Ρώσοι συμπατριώτες μας στις προξενικές υπηρεσίες λόγω της αποσύνδεσης όλων των γραμμών επικοινωνίας. Θεωρούμε απαράδεκτη την τρέχουσα κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο διευθυντής της Verizon, η οποία παρέχει τηλεφωνικές υπηρεσίες στο Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Νέα Υόρκη, Κρις Σέρικο, δήλωσε στο RIA Novosti ότι η εταιρεία γνωρίζει τα προβλήματα με την τηλεφωνία στη διπλωματική αποστολή και εργάζεται για την εξάλειψη του θέματος, χωρίς να αποκαλύψει την αιτία.

Πάντως, σύμφωνα με τη διπλωματική αποστολή στη Νέα Υόρκη, η αμερικανική πλευρά έχει «κόψει» τις τηλεφωνικές γραμμές του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στη Νέα Υόρκη από τις 18 Ιανουαρίου ενώ παρατηρούνται και διακοπές στο διαδίκτυο.

Tags:
Ρωσία, ΗΠΑ, προξενείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK