15:33 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Έναν κλεμμένο πίνακα ηλικίας 500 ετών βρήκε η αστυνομία στη Νάπολη της Ιταλίας και το επέστρεψε στο μουσείο όπου φυλάσσεται, το οποίο, όμως, δεν είχε αντιληφθεί ότι είχε κλαπεί.

Η ιταλική αστυνομία βρήκε ένα σημαντικό αντίγραφο του πίνακα «Salvator Mundi» του Λεονάρντο ντα Βίντσι σε ένα διαμέρισμα της Νάπολης και το επέστρεψε στο μουσείο όπου φυλασσόταν και το οποίο δεν είχε ιδέα… ότι είχε κλαπεί.

Η ελαιογραφία πιστεύεται ότι ανήκει στον καλλιτέχνη Τζιάκομο Αλιμπράντι και χρονολογείται στις αρχές της δεκαετίας του 1500.

Ο πίνακας είναι μέρος της συλλογής του μουσείου της εκκλησίας San Domenico Maggiore στη Νάπολη και απεικονίζει τον Ιησού Χριστό με υψωμένο το ένα χέρι και κρατώντας μία κρυστάλλινη σφαίρα στο άλλο.

Πρόκειται για αντίγραφο του έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι, που το 2017 έγινε ο πιο ακριβός πίνακας που έχει πουληθεί ποτέ. Έλαβε 450 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Christie’s. 

Η κλοπή που δεν έγινε αντιληπτή

Η αστυνομία ενημέρωσε τη Δευτέρα ότι συνελήφθη ο 36χρονος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος με την υποψία της κατοχής κλοπιμαίων, αφού ανακαλύφθηκε ο πίνακας κρυμμένος στο ντουλάπι δωματίου του οικήματος.

Το μουσείο ήταν κλειστό για μήνες λόγω κορονοϊού και κανείς δεν είχε αναφέρει ότι έλειπε.

«Ο πίνακας βρέθηκε το Σάββατο χάρη σε μια σημαντική επιχείρηση της αστυνομίας» δήλωσε ο εισαγγελέας της Νάπολης, Τζιοβάνι Μίλιλο.

«Δεν υπήρχε καταγγελία για το θέμα και στην πραγματικότητα επικοινωνήσαμε με την [εκκλησία], η οποία δεν γνώριζε την εξαφάνισή του, καθώς το δωμάτιο όπου φυλασσόταν ο πίνακας ήταν κλειστό για μήνες».

Η αστυνομία ερευνά τώρα πώς εκλάπη, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις διάρρηξης, είπε ο Μίλιλο, με τις Αρχές να «βλέπουν» από πίσω κύκλωμα εμπορίας τέχνης.

Tags:
μουσείο, αστυνομία, κλοπή, Ιταλία, πίνακας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK