16:01 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1561)
0 61
Βρείτε μας

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υπενθύμισε ότι είχε εκφράσει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την ετοιμότητα για συνεργασία στην παραγωγή του Sputnik V.

Η γερμανική αρχή θα προωθήσει την έγκριση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, όπως έκανε γνωστό η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ

Όπως ανέφερε είναι πιθανή η συνεργασία με τη Ρωσία στη μάχη κατά του κορονοϊού παρά τις πολιτικές διαφορές.

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι είχε εκφράσει την ετοιμότητα για συνεργασία σχετικά με την παραγωγή και χρήση του Sputnik V στην ΕΕ, σε συνομιλία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. 

«Η από κοινού παραγωγή και χρήση του εμβολίου στην ΕΕ είναι δυνατή μετά την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων» δήλωσε.

«Έχω συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο. Γνωρίζουμε ότι η Ρωσία έχει το Sputnik V και έχω πει ότι αν θέλουμε να συνεργατσόυμε, το οποίο θεωρώ ότι είναι δυνατόν παρά τις σοβαρές πολιτικές διαφορές, θα μπορούσαμε να συνεργαστουμε σε ανθρωπιστικά ζητήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας» σημείωσε.

Αναφορικά με την έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων υπογράμμισε ότι έχει κατατεθεί αίτημα και ότι «πρότεινα το Ινστιτούτο μας Πολ Έρλιχ να στηρίξει τη Ρωσία στην διαδικασία με τον ΕΟΦ».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1561)
Tags:
Ρωσία, Sputnik V, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK