14:13 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2053)
0 01
Βρείτε μας

Kαραντίνα σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες θα επιβάλει το κινεζικής διοίκησης Χονγκ Κόνγκ ώστε να περιοριστεί νέα έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες θα τεθούν σε καραντίνα στο κινεζικής διοίκησης Χονγκ Κονγκ λόγω έξαρσης νέων μολύνσεων κορονοϊού σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της «South China Morning Post», το οποίο επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

Η καραντίνα θα έχει ως στόχο τις περιοχές Τζόρνταν και Σαμ Σούι Πο, οι οποίες καλύπτουν ένα μικρό αλλά πυκνοκατοικημένο τμήμα της αυτόνομης περιοχής.

Σημειώνεται ότι στις συνοικίες αυτές κατοικούν πολλοί ηλικιωμένοι σε διαμερίσματα χωρισμένα στα δύο για να τα μοιράζονται με άλλους ενοίκους με αποτέλεσμα την ευκολότερη μετάδοση του ιού.

«Τα συστηματικά υψηλά ποσοστά των μολύνσεων [σε αυτές τις περιοχές] και η εξέταση των λυμάτων υποδηλώνουν ότι η πανδημία δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο και πολλά ανενεργά κρούσματα παραμένουν στην περιοχή» ανέφερε πηγή.

Παράλληλα στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η κυβέρνηση θα άρει το lockdown μόνο όταν βεβαιωθεί ότι όλος ο πληθυσμός της περιοχής που έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα θα έχει εξεταστεί.

Την περασμένη εβδομάδα η πόλη επέκτεινε το μέτρο της τηλεργασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους. Επίσης απαγορεύονται τα δείπνα σε σπίτια μετά τις 18:00 ενώ έχουν κλείσει εγκαταστάσεις όπως γυμναστήρια, αθλητικά κέντρα, χώροι αθλητισμού, ινστιτούτα ομορφιάς και κινηματογράφοι. Παράλληλα, τα πληρώματα αεροσκαφών που φθάνουν στην πόλη και παραμένουν για πάνω από δύο ώρες θα πρέπει να αυτοαπομονώνονται για δύο εβδομάδες σε ξενοδοχείο.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2053)
Tags:
COVID-19, πανδημία, Κίνα, κορονοϊός, Χονγκ Κονγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK