02:02 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1504)
0 30
Βρείτε μας

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΝΝΚ) της Ουγγαρίας ενέκρινε το Sputnik V, το εμβόλιο κατά της COVID-19 της Ρωσίας, έτσι, η Ουγγαρία έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ που άναψε το «πράσινο φως» στο ρωσικό εμβόλιο, πριν την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Η Ουγγαρία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για τις παραδόσεις του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού,  Sputnik V, σύμφωνα με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών Πέτερ Σιτζάρτο.

«Η επιτάχυνση του εμβολιασμού είναι εθνική προτεραιότητα. Εξαιτίας των αργών παραδόσεων του εμβολίου, αναγκαστήκαμε να αναζητήσουμε νέα πηγή για να διασφαλίσουμε γρήγορες παραδόσεις ενός αξιόπιστου εμβολίου. Είναι μεγάλη τιμή και ικανοποίηση για εμένα να ανακοινώσω ότι υπογράψαμε τη συμφωνία σήμερα, βάσει της οποίας η Ρωσία θα παραδώσει το εμβόλιο σε ουγγρικό έδαφος σε τρία στάδια» δήλωσε ο υπουργός μετά τις συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο. 

Ο ταχύς εμβολιασμός θα σώσει πολλές ζωές Ούγγρων πολιτών, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τετάρτη, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΝΝΚ) της Ουγγαρίας ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V, ενώ η χώρα έγινε η πρώτη στην ΕΕ η οποία προχώρησε στην έγκριση. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του μέσα στον Φεβρουάριο. 

Στον απόηχο των καθυστερήσεων στις παραδόσεις του εμβολίου της που ανακοίνωσε η Pfizer στην ΕΕ και οι οποίες θα φτάσουν ακόμα και το 50% σε μερικές χώρες, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ουγγαρίας κάλεσε τις Βρυξέλλες να προσπαθήσουν να διασφαλίσουν ότι θα τηρηθεί το πρόγραμμα.

«Θα ήμασταν χαρούμενοι εάν η (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή λάμβανε μέτρα το συντομότερο για να διασφαλίσει ότι η Pfizer και άλλοι κατασκευαστές θα αλλάξουν τις παραδόσεις» είπε ο Γκέργκελι Γκούλιας, ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1504)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εμβόλιο, Ουγγαρία, Ρωσία, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK