13:50 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Κασόγκι (64)
0 10
Βρείτε μας

Η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ καλεί τις μυστικές τους υπηρεσίες να ανοίξουν ξανά τον φάκελο «Κασόγκι».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Άνταμ Σιφ, κάλεσε την Παρασκευή τον νέο Διευθυντή Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI) Αβρίλ Χέινς να αποχαρακτηρίσει μια έκθεση σχετικά με την ευθύνη της Σαουδικής Αραβίας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο αρθρογράφος της «Washington Post» εξαφανίστηκε το 2018 μετά την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Το βασίλειο αρνήθηκε αρχικά οποιαδήποτε σχέση αλλά τελικά παραδέχτηκε ότι είχε δολοφονηθεί μέσα στο προξενείο.

«Η σημασία του να λες την αλήθεια και να αντιμετωπίζεις τον αντίκτυπο των πράξεών σου βρίσκεται στο επίκεντρο των διμερών ανησυχιών για την καθυστέρηση της ODNI στη δημιουργίας μιας έκθεση στο Κογκρέσο σχετικά με την ευθύνη της Σαουδικής Αραβίας για τη βίαιη, προμελετημένη δολοφονία του δημοσιογράφου της Washington Post και κατοίκου των ΗΠΑ Τζαμάλ Κασόγκι» έγραψε ο Σιφ στον Χάινς.

Ο Σιφ επέκρινε τη κυβέρνηση του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την άρνησή του επί έναν χρόνο να δημοσιοποιήσει την έκθεση.

Η Σαουδική Αραβία καταδίκασε οκτώ υπόπτους για τον ρόλο τους στον θάνατο του Κασόγκι και αρνήθηκε επανειλημμένα τους ισχυρισμούς ότι εμπλέκονταν μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Θέμα:
Υπόθεση Κασόγκι (64)
Tags:
Σαουδική Αραβία, δολοφονία, ΗΠΑ, Τζαμάλ Κασόγκι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK