21:10 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο νέος επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος CDU της Γερμανίας, υπογράμμισε πως ο αγωγός Nord Stream 2 δεν έχει σχέση με τις αντιδράσεις για τη σύλληψη Ναβάλνι.

Δήλωση μέσω της οποίας έκανε γνωστό πως, η υλοποίηση του έργου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 δεν θα πρέπει να εξαρτάται από την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, έκανε ο νέος επικεφαλής της κυβερνητικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Γερμανίας, Αρμίν Λάσετ.

Ο Λάσετ, ο οποίος εξελέγη νέος επικεφαλής του CDU περίπου οκτώ μήνες πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, στις 16 Ιανουαρίου, δήλωσε πως: «Η επίθεση εναντίον του Αλεξέι Ναβάλνι πρέπει να καταδικαστεί έντονα. Τώρα η Ρωσία πρέπει να συλλάβει εκείνους που βρίσκονται πίσω από την επίθεση, αντί να συλλάβει τον Ναβάλνι. Θέλω επίσης την άμεση απελευθέρωσή του. Ωστόσο, το ζήτημα της παράδοσης φυσικού αερίου - είτε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσω θαλάσσιων ή υπόγειων αγωγών - δεν εξαρτάται από αυτό».

Ο επικεφαλής του CDU έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung την Παρασκευή.

Παράλληλα, αντέκρουσε την κριτική ορισμένων ξένων χωρών για το έργο, λέγοντας ότι δεν θα παραβίαζε τα στρατηγικά συμφέροντα της Ουκρανίας, καθώς η σύμβαση για την κατασκευή αγωγών προστατεύει τη θέση της Ουκρανίας ως χώρας διέλευσης.

Ευρωβουλευτές ζητούν κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Ρωσία: Να κοιτάτε τα δικά σας ζητήματα

Την Πέμπτη, μια ομάδα βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εισήγαγε ψήφισμα με το οποίο ζητούσε να σταματήσει η κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2.

Επίσης, το ψήφισμα ζητά να επιβληθούν και νέες κυρώσεις στη Ρωσία για τη σύλληψη του Ναβάλνι.

Ο Ναβάλνι συνελήφθη την Κυριακή, κατά την άφιξή του από τη Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για την υποτιθέμενη δηλητηρίασή του και τέθηκε υπό κράτηση για 30 ημέρες για παραβίαση των όρων αναστολής για προηγούμενη καταδίκη σε υπόθεση υπεξαίρεσης. Πολλές δυτικές χώρες έχουν εκδώσει δηλώσεις που ζητούν την απελευθέρωσή του, ενώ το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών τους συμβούλεψε να επικεντρωθούν στα εσωτερικά τους ζητήματα.

Tags:
Άρμιν Λάσετ, CDU, Nord Stream 2, αγωγός φυσικού αερίου, ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύλληψη, Αλεξέι Ναβάλνι, Ρωσία, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK