20:20 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2035)
0 12
Βρείτε μας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαβεβαιώνει για την αποτελεσματικότητα των υφασμάτινων μασκών έναντι στις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαβεβαιώνει για την ασφάλεια των υφασμάτινων μασκών απέναντι στη μετάλλαξη του κορονοϊού, που έχει σημάνει νέο συναγερμό στους ειδικούς. Όπως σημείωσε σήμερα, Σάββατο, δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή των οδηγιών της ως προς τη χρήση της εν λόγω μάσκας καθώς το μεταλλαγμένο στέλεχος μεταδίδεται κατά τον ίδιο τρόπο. 

Η Γερμανία και η Αυστρία έκαναν υποχρεωτική τη χρήση της ιατρικής μάσκας σε μέσα μετακίνησης και καταστήματα, επιτρέποντας τη χρήση μασκών τύπου FFP2, αντί υφασμάτινων, ύστερα από τις πληροφορίες περί μεγαλύτερης απειλής και ταχύτερης μετάδοσης της νέας μετάλλαξης.

Η Μαρία Φαν Κερκχόβε του ΠΟΥ, επεσήμανε πως τα νέα στελέχη του ιού «μπορεί να αυξάνουν τη μεταδοτικότητα», αλλά οι μελέτες στη Βρετανία και την Νότια Αφρική, όπου έχουν παρουσιαστεί μεταλλάξεις, δεν δείχνουν πως «οι τρόποι μετάδοσης έχουν αλλάξει. Μεταδίδεται κατά τον ίδιο τρόπο».

Ο Οργανισμός αναφέρει πως «οι μη χειρουργικές, υφασμάτινες μάσκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους πολίτες κάτω των 60, που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα».

Παράλληλα, συμβουλεύει τη χρήση ιατρικών μασκών για εργαζομένους Υγείας, σε όποιον δεν αισθάνεται καλά, όσους περιμένουν τα αποτελέσματα τεστ για τον κορονοϊό και άτομα που υποπτεύονται ότι έχουν μολυνθεί.

Επίσης, συστήνεται η χρήση της ιατρικής μάσκας για άτομα άνω των 60, όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, λόγω του αυξημένου ρίσκου να παρουσιάσουν σοβαρότερα συμπτώματα της Covid-19. 

H ίδια σημείωσε πως κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να λαμβάνει όποιες αποφάσεις κρίνει, ενώ δεσμεύτηκε πως ο ΠΟΥ θα «συνεχίσει να συλλέγει στοιχεία, αλλά από τα όσα έχουμε δει όπου υπάρχει η μετάλλαξη του κορονοϊού, δεν υπάρχει αλλαγή στα μοντέλα μετάδοσης».

«Εάν αλλάξει οτιδήποτε, θα αλλάξουμε και θα ανανεώσουμε (σ.σ. τις οδηγίες) αναλόγως» συμπλήρωσε και συνέστησε οι υφασμάτινες μάσκες να κατασκευάζονται από περισσότερα στρώματα υφάσματος, για περισσότερη προστασία.

Το έσω στρώμα πρέπει να είναι πιο απορροφητικό, όπως βαμβάκι, το μεσαίο να είναι από ύφασμα όπως το μη υφασμένο πολυπροπυλένιο που λειτουργεί ως φίλτρο, ενώ το έξω τμήμα πρέπει να είναι αδιάβροχο, όπως ο πολυεστέρας.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2035)
Tags:
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK