19:04 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αντιμέτωπος με διαδηλώσεις που οργανώνονται από την αντιπολίτευση και από συνδικαλίστικά κινήματα είναι ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Αυτοκινητοπομπές με διαδηλωτές που ζητούσαν την παραπομπή σε δίκη του προέδρου της χώρας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε περισσότερες από 15 πόλεις της Βραζιλίας.

Οι διαδηλώσεις διοργανώθηκαν από κινήματα της αντιπολίτευσης και συνδικαλιστικές οργανώσεις σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης G1, ενώ ανάμεσα στις 17 πόλεις που πραγματοποιήθηκαν, συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ άλλων η πρωτεύουσα της Βραζιλίας Μπραζίλια, το Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τον Μπολσονάρο για κακομεταχείριση της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ζητώντας να επιταχυνθούν οι διαδιασίες εμβολιασμού του πληθυσμού, ενώ τα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων ζήτησαν την επανάληψη των έκτακτων πληρωμών σε πολίτες που πλήττονται σοβαρά από τους περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με το G1.

Το βαρύ πλήγμα της πανδημίας στη Βραζιλία και η αντιμετώπιση Μπολσονάρο

Τον Δεκέμβριο, ο Μπολσονάρο, γνωστός για την απόρριψη των επιστημονικών συστάσεων για τη δημόσια υγεία όσον αφορά τον κορονοϊό, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί κατά της νόσου, ενώ το καλοκαίρι είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό.

Η Βραζιλία έχει τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού (πάνω από 8,7 εκατομμύρια) από όλες τις χώρες του κόσμου. Οι μόνες χώρες που έχουν περισσότερα, είναι η Ινδία και οι ΗΠΑ.

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας κορονοϊού στη Βραζιλία έχει ξεπεράσει τους 215.000 και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ.

Tags:
Ζαΐρ Μπολσονάρου, αντιπολίτευση, διαδηλώσεις, διαδήλωση, πανδημία, κορονοϊός, Βραζιλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK