11:20 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, καταδίκασε την επίθεση που σημειώθηκε σε αγωγό της κρατικής εταιρείας πετρελαίου και προκάλεσε πυρκαγιά.

Σε καταδίκη της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε σε αγωγό φυσικού αερίου της κρατικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βενεζουέλας, Petroleos de Venezuela (PDVSA), η οποία οδήγησε σε μεγάλη πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις στη βορειοανατολική πολιτεία Ανζοατεγκούι, προχώρησε ο πρόεδρος της χώρας, Νικολά Μαδούρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, κανείς δεν σκοτώθηκε ούτε τραυματίστηκε στη φωτιά και οι εργαζόμενοι της PDVSA έχουν ήδη σταματήσει τη διαρροή αερίου.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του που μεταδόθηκε στο διαδίκτυο, ο Μαδούρο δήλωσε πως: «Σήμερα υποστήκαμε μια τρομοκρατική επίθεση στον ανατολικό αγωγό φυσικού αερίου, που προκάλεσε μια τεράστια πυρκαγιά, η οποία αυτή τη στιγμή ελέγχεται ήδη από τους εργάτες της Petroleos de Venezuela».

Βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, φέρεται πως παρουσιάζει τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις.

​Τις ΗΠΑ «δείχνει» ο Μαδούρο

Ο Μαδούρο κατηγόρησε επανειλημμένως τις ΗΠΑ, ότι διοργανώνουν επιθέσεις σε εγκαταστάσεις επικοινωνιών, ενέργειας και πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν εναντίον της Βενεζουέλας και στοχεύουν στην κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας Petroleos de Venezuela (PDVSA) και τις θυγατρικές της, είναι μια απόπειρα κατάσχεσης των ξένων περιουσιακών της στοιχείων και αποτροπή της επιχείρησης από την ολοκλήρωση συναλλαγών.

Το 2018, η Βενεζουέλα διεξήγαγε προεδρικές εκλογές τις οποίες κέρδισε ο Μαδούρο. Οι ΗΠΑ ωστόσο, δεν τον αναγνώρισαν ως νόμιμο πρόεδρο και εισήγαγαν μια σειρά κυρώσεων κατά της χώρας που επηρέασε κυρίως τη βιομηχανία πετρελαίου.

Tags:
ΗΠΑ, ομιλία, καταδίκη, φωτιά, Πετρέλαιο, τρομοκρατική επίθεση, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK