11:57 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1549)
0 21
Βρείτε μας

Ο επίτροπος για τον κορονοϊό του Ισραήλ επέκρινε την Pfizer, υποστηρίζοντας πως η πρώτη δόση είναι λιγότερο αποτελεσματική από όσο έλεγε η εταιρεία.

Επικρίσεις προς την εταιρεία Pfizer εξαπέλυσε ο επίτροπος κορονοϊού του Ισραήλ, προειδοποιώντας πως ενδεχομένως να μην προστατεύει από τις νέες μεταλλάξεις του ιού.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε από τον Δρ Νάχμαν Ας κατά τη διάρκεια συνομιλιών μεταξύ αξιωματούχων του Υπουργείου Υγείας ενόψει της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Τρίτης για το ζήτημα του εθνικού αποκλεισμού.

Σύμφωνα με μέσο ενημέρωσης Army Radio, o Δρ Ας δήλωσε πως το ποσοστό της προστασίας από την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer είναι «χαμηλότερο από αυτό που παρουσίασε η Pfizer».

Μέχρι τώρα, πάνω από δύο εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ πάνω από 400.000 έχουν λάβει και τη δεύτερη.

Τι υποστηρίζει η Pfizer για το εμβόλιό της

Η Pfizer έχει υποστηρίξει πως οι δοκιμές του εμβολίου που παρήγαγε με την εταιρεία BioNTech δείχνουν ότι είναι περίπου 52% αποτελεσματικό περίπου 12 ημέρες μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης και έχει περίπου 95% αποτελεσματικότητα μερικές ημέρες μετά από τη δεύτερη δόση.

Η ισραηλινή κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με την Pfizer και την BioNTech τον Νοέμβριο για 8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Ο Ισραηλινός υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελσταϊν διέταξε τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη να προετοιμαστούν για τη χορήγηση έως και 250.000 ημερήσιων ενέσεων τις επόμενες ημέρες.

Αναφορές για παρενέργειες

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκαν ορισμένα ζητήματα κατά τη διάρκεια του μαζικού εμβολιασμού στο Ισραήλ. Την περασμένη εβδομάδα, μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν αξιωματούχους του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι δήλωσαν πως τουλάχιστον 13 Ισραηλινοί υπέστησαν ήπια παράλυση του προσώπου ως παρενέργεια μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer.

Το ρεπορτάζ ανέφερε, ωστόσο, ότι το Υπουργείο Υγείας της χώρας συνέστησε στους ασθενείς να προχωρήσουν στη δεύτερη δόση του εμβολίου, αλλά μόνο εάν περάσει η παράλυση.

Νωρίτερα, περίπου 240 Ισραηλινοί διαγνώστηκαν με κορονοϊό, αρκετές ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των κρουσμάτων στο Ισραήλ έφτασε τα 10.000 το πρωί της Τρίτης, αριθμός που αποτελεί τον υψηλότερο όλων των εποχών από την έναρξη της πανδημίας, παρά τα περιοριστικά μέτρα και την εκστρατεία εμβολιασμού.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1549)
Tags:
πανδημία, COVID-19, παρενέργειες, κρούσματα, κρούσμα, BioNTech, Pfizer, εμβόλιο, κορονοϊός, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK