10:19 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (228)
0 12
Βρείτε μας

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών των G7 καταδίκασαν την Τρίτη τη σύλληψη του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι.

Την καταδίκη τους σε κοινή δήλωση εξέφρασαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών των G7 σχετικά με τη σύλληψη του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι

«Εμείς, οι υπουργοί Εξωτερικών των G7 του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είμαστε ενωμένοι καταδικάζοντας τα πολιτικά κίνητρα της σύλληψης και κράτησης του Αλεξέι Ναβάλνι» ανακοίνωσαν από κοινού οι υπουργοί.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν πολλές μη εξουσιοδοτημένες διαδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας, που υποκινήθηκαν από υποστηρικτές του Ναβάλνι.

Τόσο το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών όσο και το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα προειδοποίησαν ότι όσοι συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για δίωξη.

Ρώσος αξιωματούχος: Η Δύση χρησιμοποιεί τον Ναβάλνι για να αποσταθεροποιήσει τη Ρωσία

Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Δύση χρειάζεται τον Αλεξέι Ναβάλνι για να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη Ρωσία και τόνισε ότι ο ακτιβιστής θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για την εμπλοκή του σε μεγάλης κλίμακας απάτη.

Σε συνέντευξή του στη ρωσική εβδομαδιαία εφημερίδα «Argumenty i Fakty» ο Πατρούσεφ σχολίασε το πρόσφατο κάλεσμα των ουκρανικών Αρχών να διακόψει τις σχέσεις με τη Μόσχα μέχρι ο Ναβάλνι να απελευθερωθεί.

«Οι άνθρωποι οι οποίοι τώρα ηγούνται της Ουκρανίας έκαναν αυτές τις δηλώσεις ενάντια στο συμφέρον του λαού τους, σύμφωνα με την πολιτική που εφευρέθηκε στο εξωτερικό. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Η Δύση χρειάζεται αυτόν τον "παράγοντα" για να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη Ρωσία, για κοινωνική αναταραχή, απεργίες και νέες διαδηλώσεις τύπου Μαϊντάν [σ.σ. οι διαδηλώσεις του 2013 στην Ουκρανία]. Γνωρίζουμε το αποτέλεσμα όλων αυτών, καθώς έχουμε το παράδειγμα της Ουκρανίας, η οποία ουσιαστικά έχασε την ανεξαρτησία της» δήλωσε ο Πατρούσεφ.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας κατέκρινε τον Ναβάλνι ότι επανειλημμένα παραβίασε κατάφορα τους ρωσικούς νόμους με την εμπλοκή του στην ευρείας κλίμακας απάτη.

«Ως Ρώσος πολίτης, θα έπρεπε να είναι υπόλογος για τις παράνομες δραστηριότητές του σε σχέση με τον νόμο» σχολίασε.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (228)
Tags:
καταδίκη, G7, σύλληψη, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK