05:55 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1581)
0 02
Βρείτε μας

Ανατροπή έρχεται μετά την ανακοίνωση της AstraZeneca πως θα καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών με την Κομισιόν.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε πως θα συνομιλήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις καθυστερήσεις που έχει ανακοινώσει την παράδοση των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Η φαρκοβιομηχανία ενημέρωσε πως θα καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών σήμερα, Τετάρτη, διαψεύδοντας τα όσα είχε ανακοινώσει νωρίτερα Ευρωπαίος αξιωματούχος. 

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως δεν υποχωρήσαμε, θα συμμετέχουμε στη συνάντηση με τον Ευρωπαίους αξιωματούχους αργότερα σήμερα» αναφέρει η AstraZeneca σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Η Κομισιόν δεν έχει τοποθετηθεί επ΄αυτής της ανακοίνωσης. 

«Θρίλερ» γύρω από το εμβόλιο

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα η ένταση μεταξύ της ΕΕ και των εταιρειών παραγωγής του εμβολίου έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Ένα από τα τελευταία κεφάλαια στην κόντρα ήταν η ανακοίνωση της AstraZeneca πως θα μειώσει κατά 60% τις παραδοτέες δόσεις του εμβολίου, επικαλούμενη προβλήματα στην παραγωγή. 

Πλην αυτού, η ΕΕ είναι ενοχλημένη καθώς υποψιάζεται πως μέρος των εμβολίων που προορίζονταν για τα 27 κράτη-μέλη της κατέληξε σε άλλες χώρες. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πασκάλ Σοριότ, όμως, διέψευσε κατηγορηματικά πως έγινε κάτι τέτοιο.

Ο ίδιος, επεσήμανε πως η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι δεσμευτική ως προς το χρονικό πλαίσιο παράδοσης των εμβολίων. 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1581)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK