13:03 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1569)
0 10
Βρείτε μας

Η Pfizer είχε ανακοινώσει καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου σε χώρες της ΕΕ, προκαλώντας την αντίδραση της Κομισιόν και ανησυχία για τα προγράμματα εμβολιασμών.

Ανέστειλαν για δύο εβδομάδες τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 οι υγειονομικές αρχές της Μαδρίτης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας Ιγνάθιο Αγουάδο.

Οι νέοι εμβολιασμοί «παγώνουν» προκειμένου να χρησιμοποιηθούν λίγες δόσεις που υπάρχουν ακόμη για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης σε όσους έχουν λάβει την πρώτη, δήλωσε ο Αγουάδο στους δημοσιογράφους. 

Η περιφέρεια της Μαδρίτης έχει εμβολιάσει ήδη 180.000 ανθρώπους αφότου ξεκίνησε η εμβολιαστική εκστρατεία, είπε.

«Δυστυχώς, όπως υποψιαζόμαστε, ο ρυθμός παραλαβών έχει διακοπεί» σημείωσε.

Μέχρι στιγμής, η Ισπανία έχει χορηγήσει λίγο πάνω από 1,3 εκατ. δόσεις σε ομάδες προτεραιότητας όπως ένοικοι οίκων ευγηρίας και υγειονομικοί πρώτης γραμμής, περίπου το 10% των οποίων έχουν λάβει ήδη και τη δεύτερη δόση, όπως αναφέρει το Reuters. 

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της ισπανικής κυβέρνησης προβλέπει τον εμβολιασμό περίπου 2,5 εκατ. ανθρώπων έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Αντίστοιχα, το Υπουργείο Υγείας της Τσεχίας συνέστησε σήμερα σε τοπικούς υγειονομικούς αξιωματούχους να αναστείλουν τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 σε ό,τι αφορά την πρώτη δόση του εμβολίου, για τις ερχόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων CTK.

Η Τσεχία, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει παραπονεθεί για περικοπές στις παραδόσεις εμβολίων των Pfizer/BioNTech.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1569)
Tags:
Μαδρίτη, COVID-19, κορονοϊός, εμβολιασμός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK