20:15 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ξεκάθαρη προειδοποίηση προς το κράτος του Ισραήλ έστειλε ο εκπρόσωπος των Ιρανικών Ένοπλων Δυνάμεων και Στρατηγός Αμπολφάζλ Σερκασί.

Ο εκπρόσωπος των Ιρανικών Ένοπλων Δυνάμεων Αμπολφάζλ Σερκασί ξεκαθάρισε μιλώντας σήμερα στο κρατικό κανάλι «IRIB» ότι το Ιράν θα απαντήσει άμεσα στο «παραμικρό λάθος» του Ισραήλ.

«Εάν παρατηρήσουμε το παραμικρό λάθος εκ μέρους του σιωνιστικού καθεστώτος έναντι του καθεστώτος της ισλαμικής δημοκρατίας, θα χτυπήσουμε και τις δύο πυραυλικές βάσεις, οι οποίες, σύμφωνα με αυτούς, σκοπεύουν να χτυπήσουν το Ιράν, και άμεσα θα ισοπεδώσουμε τη Χάιφα και το Τελ Αβίβ» ισχυρίστηκε ο στρατιωτικός αξιωματούχος του Ιράν.

Σημειώνεται ότι ο Σερκασί προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις μία μέρα αφότου ο επικεφαλής των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Αβίβ Κοχάβι, δήλωσε ότι η αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με το Ιράν θα ήταν δυσμενής για το Ισραήλ «από επιχειρησιακή και στρατηγική άποψη».

Παράλληλα, Κοχάβι ισχυρίστηκε ότι έδωσε εντολή στον ισραηλινό στρατό να καταρτίσει επιχειρησιακά σχέδια σχετικά με το Ιράν, εκτός από εκείνα που ήδη υπάρχουν.

Η συζήτηση για την επιστροφή των ΗΠΑ στην πυρηνική συμφωνία προέκυψε μετά την ανάληψη της προεδρίας της χώρας από τον Τζο Μπάιντεν. Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν -τότε υποψήφιος- είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν την επαναλαμβανόμενη συμμόρφωση του Ιράν με την πυρηνική συμφωνία, αλλά θα επιδιώξουν μια ευρύτερη συμφωνία που θα καλύπτει επίσης το πυραυλικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ απάντησε αποκλείοντας τυχόν αναθεωρήσεις της αρχικής συμφωνίας επιμένοντας ότι θα πρέπει πρώτα η Ουάσινγκτον να καταργήσει τις κυρώσεις.

Tags:
πόλεμος, Ισραήλ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK