15:12 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1499)
0 12
Βρείτε μας

Την ανησυχία του για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού εξέφρασε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο να κάνουν την εμφάνισή τους και άλλα προβληματικά στελέχη του ιού.

Τη σύμπραξη της Ευρώπης και των φαρμακευτικών για την επίσπευση των εμβολιασμών για τον κορονοϊό ζήτησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στις μεταλλάξεις του κορονοϊού. 

«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό» τόνισε ο Κλούγκε, σε συνέντευξή του στο AFP και ενώ η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων. 

Σε ερώτηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού, ο ίδιος επεσήμανε: «Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Ανησυχώ».

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο ίδιος, «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι» για το ενδεχόμενο εμφάνισης νέων προβληματικών μεταλλάξεων του ιού.

«Πρόκειται για μια σκληρή υπενθύμιση ότι ο ιός έχει ακόμη το πάνω χέρι έναντι του ανθρώπου» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας, ο Χανς Κλούγκε επεσήμανε: «Θα είμαι ειλικρινής: Πιστεύω ότι το τούνελ θα είναι λίγο πιο μεγάλο απ' ό,τι θεωρούσαμε τον Δεκέμβριο, όμως αυτή θα είναι μια χρονιά πιο εύκολα διαχειρίσιμη σε σχέση με την προηγούμενη».

Ο Χανς Κλούγκε επανέλαβε την έκκλησή του για αλληλεγγύη προς τις χώρες που δεν μπορούν να αποκτήσουν εμβόλια.

Το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 παγκοσμίως ξεπεράστηκε την Τρίτη, με το 65% των δόσεων αυτών να έχει χορηγηθεί στα κράτη με τα υψηλότερα εισοδήματα, σύμφωνα με τα κριτήρια της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Γνωρίζουμε ότι στην ΕΕ, στον Καναδά, στη Βρετανία, στις ΗΠΑ οι παραγγελίες ξεπέρασαν κατά τέσσερις έως εννέα φορές τις απαραίτητες δόσεις. Άρα δεν είναι ανάγκη να φτάσουν το 70% (των εμβολιασμένων) για να τα μοιραστούν με τα Βαλκάνια, την Κεντρική Ασία ή την Αφρική» είπε.
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1499)
Tags:
εμβολιασμός, εμβόλιο, εμβόλια, πανδημία, μετάλλαξη κορονοϊού, μετάλλαξη, κορονοϊός, ΠΟΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK