00:09 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1565)
0 22
Βρείτε μας

Ο ύπατος εκπρόσωπος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε την ελπίδα του να εγκριθεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V από τις ελεγκτικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελπίζουμε οι υγειονομικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι σε θέση να εγκρίνουν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V μετά και την πρόσφατη επιστημονική δημοσίευση του «Lancet» σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, δήλωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

«Λαμβάνω τον λόγο για να συγχαρώ τη Ρωσία για αυτήν την επιτυχία, που αποτελεί καλά νέα για ολόκληρη την ανθρωπότητα, διότι σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερα εργαλεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας» είπε ο κ. Μπορέλ

Παράλληλα, τόνισε τη χαρά του διαβάζοντας τη δημοσίευση του «Lancet» εκφράζοντας την ελπίδα έγκρισης του ρωσικού εμβολίου από τον EMA.

«Ελπίζω ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα είναι σε θέση να πιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί και στα ευρωπαϊκά κράτη» δήλωσε ο Μπορέλ, προσθέτοντας ότι αυτό θα ήταν καλή είδηση για την Ευρώπη, δεδομένου ότι παρατηρούνται ελλείψεις στα εμβόλια.

Ο ύπατος εκπρόσωπος μίλησε στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα.

Σημειώνεται ότι με βάση πλέον και με τη δημοσίευση του «Lancet» η αποτελεσματικότητα του Sputnik V ανέρχεται στο 91,6% κατά την τρίτη φάση δοκιμών με καμία σοβαρή παρενέργεια ή αλλεργία.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1565)
Tags:
Sputnik V, COVID-19, κορονοϊός, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Ζοζέπ Μπορέλ, ΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK