09:42 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ακριβής αριθμός παράτυπων μεταναστών στη Σουηδία παραμένει ασαφής. Σε κάθε περίπτωση, οι εκτιμήσεις τα τελευταία χρόνια κυμαίνονταν από 10.000 έως 100.000.

Η Σουηδία παρουσίασε ένα σχέδιο εμβολιασμού τεσσάρων φάσεων, χωρίζοντας πάνω από 10 εκατομμύρια άτομα σε ομάδες προτεραιότητας. Το σχέδιο, ωστόσο, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καθώς τοποθετεί τους παράτυπους μετανάστες μπροστά από ορισμένες ομάδες Σουηδών πολιτών.

Κατά την τέταρτη και τελευταία φάση, αναμένεται να εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω χωρίς ασθένειες. Η προηγούμενη φάση περιλαμβάνει άτομα με χρόνιες καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, σύνδρομο Down, άνοια και χρόνια αποφρακτική πνευμονική νόσο. Εκτός αυτών ωστόσο, οι αρχές δίνουν προτεραιότητα σε άστεγους και παράτυπους μετανάστες (η Σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας χρησιμοποιεί τον όρο «χωρίς έγγραφα») έναντι των απλών πολιτών και των ατόμων με άδεια παραμονής.

Ο συντηρητικός ηγέτης του κόμματος των Δημοκρατικών Τζιμι Άκεσον χαρακτήρισε αυτή την προτεραιοποίηση «αξιοσημείωτη» και «παράλογη».

«Είναι παράλογη η ρύθμιση ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στη Σουηδία παράνομα θα βρεθούν στον εμβολιασμό μπροστά από Σουηδούς πολίτες και εκείνους με άδεια παραμονής» έγραψε ο Άκεσον.

Τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι ζουν χωρίς χαρτιά στη Σουηδία, αλλά κανείς δεν ξέρει πραγματικά πόσοι είναι πραγματικά.

Η Σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας απάντησε ότι κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη κατά την ιεράρχηση του ποιος θα πρέπει να λάβει το εμβόλιο πρώτα σε όλες τις φάσεις. Η δήλωση αυτή ωστόσο προκάλεσε επίσης κριτική στη συντηρητική αντιπολίτευση.

Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εμβολιασμός, μετανάστες, Σουηδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK