19:24 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Μήνυση στο σχολείο της κατέθεσε μια κοπέλα από την Ιαπωνία αφού δέχτηκε αυστηρή επίπληξη και απειλές λόγω της σχέσης της με έναν άνδρα.

Μια Γιαπωνέζα μηνύει το γυμνάσιο στο οποίο φοιτεί επειδή την αναγκάζει να τερματίσει τη σχέση της με έναν νεαρό άνδρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo. 

H νεαρή διεκδικεί 3,7 εκατομμύρια γιεν (29.000 ευρώ) από το γυμνάσιο, επειδή τη συμβούλευσαν να μην συνεχίσει τη σχέση της, σε μια χώρα που είναι γνωστή για τους παράξενους κανόνες που θέτει στα σχολεία.

Το 2019, το σχολείο ανακάλυψε τη σχέση της μαθήτριας με έναν νεαρό άνδρα, κάτι που αντιτίθεται στην απαγόρευση συναντήσεων που έχει θέσει ως κανονισμό το σχολείο.

Στη συνέχεια, η διοίκηση του σχολείου ζήτησε από την κοπέλα να εγκαταλείψει το ίδρυμα, απειλώντας να μην εκδώσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά και συστάσεις για την είσοδό της στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν επίσης να μάθουν αν το κορίτσι είχε ολοκληρώσει τις σχέσεις της με τον άνδρα.

Ο διευθυντής επέλεξε τελικά να της αλλάξει γυμνάσιο.

Αμφιλεγόμενοι κανονισμοί

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, η διοίκηση του σχολείου υιοθέτησε μια πολύ προσβλητική στάση. Η πρώην μαθήτρια από την πλευρά της υπογράμμισε τη «γελοιότητα» των κανονισμών και κατήγγειλε επίθεση κατά της ιδιωτικής ζωής της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι σχολικοί κανονισμοί στην Ιαπωνία προκαλούν αντιπαραθέσεις, οδηγώντας σε αγωγές.

 Το 2017, μια μαθήτρια από την Οζάκα μήνυσε τον δήμο επειδή το σχολείο της την ανάγκασε να βάψει τα καστανά μαλλιά της μαύρα, στο πρότυπο που παραδοσιακά προωθείται στην Ιαπωνία. Αφού έβαψε τα μαλλιά, της ζητήθηκε να εγκαταλείψει το σχολείο καθώς έκριναν ότι η βαφή δεν ήταν αρκετά σκούρα.

Tags:
έρωτας, σχέση, αγόρι, μήνυση, σχολεία, σχολείο, μαθήτρια, Ιαπωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK