01:38 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1565)
0 20
Βρείτε μας

Το Sputnik V της Ρωσίας επιθυμεί να προμηθευτεί η Βραζιλία, όπως έκανε γνωστό σήμερα, Παρασκευή, το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η Βραζιλία ενδιαφέρεται να προμηθευτεί το εμβόλιο Sputnik V που παρουσιάζει πάνω από 90% αποτελεσματικότητα, δήλωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η ανακοίνωση έγινε μετά την έγκριση ενός νέου πρωτοκόλλου που απλοποιεί την έκδοση άδειας για την επείγουσα χρήση φαρμάκων που δοκιμάστηκαν στο εξωτερικό. Ειδικότερα, τώρα, δεν είναι απαραίτητο να διεξαχθούν οι κλινικές δοκιμές φάσης 3 για να λάβει κάποιο σκεύασμα την έγκριση. Επιπλέον, η Βουλή έχει χαλαρώσει τους κανόνες για τη διανομή φαρμάκων που έχουν τουλάχιστον μία έγκριση από ξένη ρυθμιστική αρχή.

«Ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Έλσιο Φράνκο εξέφρασε σήμερα στους εκπροσώπους της (σ.σ. φαρμακευτικής εταιρείας) Uniao Quimica το ενδιαφέρον για την αγορά (σ.σ. του ρωσικού εμβολίου)» ανέφερε το υπουργείο.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι το εμβόλιο πρόκειται τώρα να εγκριθεί από την εθνική ρυθμιστική αρχή για χρήση έκτακτης ανάγκης.

Η Βραζιλία έχει ήδη εγκρίνει τα εμβόλια από την AstraZeneca και το Sinovac της Κίνας.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1565)
Tags:
εμβόλιο, εμβόλια, Υγεία, πανδημία, κορονοϊός, Sputnik V, Βραζιλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK