23:10 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2055)
0 14
Βρείτε μας

Τα κρούσματα του κορονοϊου είναι συνολικά λιγότερα από τους εμβολιασμένους πλέον, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο αριθμός των ατόμων που έλαβαν το εμβόλιο κορονοϊού σε όλο τον κόσμο έχει ξεπεράσει τον αριθμό εκείνων που προσβλήθηκαν από τον ιό, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους» 

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των εμβολιασμών έχει πλέον ξεπεράσει τον αριθμό των αναφερθεισών λοιμώξεων. Κατά μία έννοια, αυτό είναι καλά νέα και αξιοσημείωτο επίτευγμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά περισσότερα από τα τρία τέταρτα αυτών των εμβολιασμών βρίσκονται σε μόλις 10 χώρες που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 60 τοις εκατό του παγκόσμιου ΑΕγχΠ» δήλωσε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ πρόσθεσε ότι σχεδόν 130 χώρες με συνολικό πληθυσμό 2,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων δεν έλαβαν ακόμη και την πρώτη δόση του εμβολίου.

Τέλος, επανέλαβε την έκκλησή του σε κράτη που έχουν ήδη εμβολιάσει τις πιο ευάλωτες ομάδες και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να μοιράζονται πλεόνασμα των εμβολίων με άλλες χώρες πριν συνεχίσουν τις εκστρατείες μαζικού εμβολιασμού.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2055)
Tags:
πανδημία, εμβόλιο, εμβόλια, κρούσματα, κρούσμα, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK