23:50 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Αποκαλύψεις έκανε, την Παρασκευή (05/02), ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, ο οποίος κατήγγειλε συνωμοσία για επίθεση στο κτίριο.

Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκεζ, ανέφερε την Παρασκευή (05/02) πως ανακαλύφθηκε μια νέα τρομοκρατική συνωμοσία για επίθεση στο Κοινοβούλιο της χώρας και τόνισε πως αυτή θα γινόταν στις 26 Ιανουαρίου. 

Ακόμα, ο Ρίτσαρντ Γκριλέτ Άλβαρες, αξιωματικός Ασφαλείας στην Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, συνελήφθη στις 26 Ιανουαρίου όταν και ετοιμαζόταν να τοποθετήσει εκρηκτικά στο κοινοβούλιο της χώρας.

Σύμφωνα με τον Ροντρίγκεζ, ο συλληφθείς αξιωματικός προσελήφθη από πράκτορες της CIA, δηλαδή την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, για να εκτελέσει την επίθεση.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, ότι ήταν πίσω από την επίθεση.

Χαρακτηριστικά, ο Ροντρίγκεζ δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου:

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της Κολομβίας, ο Ιβάν Ντούκε στη δολοφονική, επιθετική του προσπάθεια εναντίον της Βενεζουέλας. [...] Δεν είναι η πρώτη φορά που το σχέδιο προέρχεται από την Κολομβία, το έχουμε καταγγείλει πολλές φορές. [...] Είναι ο κολομβιανισμός της Αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας».

Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας παρουσίασε ένα βίντεο στο οποίο ο Άλβαρες ομολόγησε τα σχέδιά του για την επίθεση στο κτίριο και πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς προσελήφθη από τον Μαριάνο Ουγκάρτε, έναν πράκτορα της CIA στην Κολομβία. 

Στο εν λόγω βίντεο, ο Άλβαρες αναγνώρισε ότι θα αμειβόταν με 5.000 δολάρια για να τοποθετήσει τρία κουτιά εκρηκτικών.

Ειδικότερα, ο Άλβαρες τόνισε:

«Θα μου έδιναν το ποσό 5.000 δολαρίων και θα μου έδιναν τα εκρηκτικά και άλλα υλικά για να συνθέσω τα κουτιά των εκρηκτικών, για τα οποία με συνέλαβαν στις 26 Ιανουαρίου, στην έδρα της Εθνοσυνέλευσης, οι δυνάμεις Ασφαλείας του κράτους».

Πάντως, ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας ισχυρίστηκε ότι η Εθνική Διεύθυνση Πληροφοριών της Κολομβίας (DNI) έκρυψε τον Ουγκάρτε και υποστήριξε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει αλλάξει το όνομά του.

Ο Ροντρίγκεζ επεσήμανε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι, Λεοπόλντο Λόπεζ και Χουάν Γκουαϊδό, ήταν οι άμεσοι επικεφαλής της επιχείρησης που θα γινόταν κατά της Εθνοσυνέλευσης.

Tags:
εθνοσυνέλευση, επίθεση, καταγγελία, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK