08:45 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1547)
0 20
Βρείτε μας

Σε εβδομαδιαία ενημέρωση για την υγεία, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε πως το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το Sputnik V, είναι το ασφαλέστερο στον κόσμο.

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το Sputnik V, είναι το ασφαλέστερο εμβόλιο στον κόσμο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

«Το Sputnik V είναι το ασφαλέστερο. [...] Έχει δείξει υψηλό επίπεδο προστασίας» δήλωσε ο Μαδούρο σε εβδομαδιαία ενημέρωση για την υγεία την Κυριακή.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Μαδούρο δήλωσε πως οι κλινικές δοκιμές του Sputnik V στη Βενεζουέλα είχαν δείξει την 100% αποτελεσματικότητά του.

Η Βενεζουέλα καταχώρισε το Sputnik V τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τον Μαδούρο, οι πρώτες 10 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου θα έπρεπε να φτάσουν στη Βενεζουέλα το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Τον Αύγουστο του 2020, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρισε εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που ονομάστηκε Sputnik V και αναπτύχθηκε από το ερευνητικό ινστιτούτο Γκαμαλέγια.

Σύμφωνα με την ανάλυση των κλινικών δοκιμών φάσης 3 του Sputnik V, που δημοσιεύθηκε από το ιατρικό περιοδικό «The Lancet», το Sputnik V έχει 91,6% αποτελεσματικότητα έναντι της COVID-19.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1547)
Tags:
Ρωσία, Sputnik V, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο, εμβόλια, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK