16:16 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Νέο κάλεσμα του Ιράν στις ΗΠΑ να επιστρέψουν στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα, εφόσον, όμως, άρουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ σημείωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρέπει να προχωρήσουν σε άρση κυρώσεων στο Ιράν και να επιστρέψουν στη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα εάν δεν θέλει να ακολουθήσει την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ήταν οι ΗΠΑ που αποχώρησαν από τη συμφωνία, ήταν οι ΗΠΑ που παραβίασαν τη συμφωνία, ήταν οι ΗΠΑ που τιμώρησαν όποια χώρα σεβάστηκε και τήρησε τη συμφωνία. Έτσι, είναι οι ΗΠΑ αυτές που πρέπει να επιστρέψουν στη συμφωνία και να εφαρμόσουν τις υποχρεώσεις τους» είπε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, μιλώντας στο CNN. 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σημείωσε την Κυριακή πως δεν είναι διατεθειμένος να άρει τις κυρώσεις κατά του Ιράν για να μπορέσει να πείσει τη χώρα να καθίσει, ξανά, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Το Ιράν έχει περιορίσει τη συμμόρφωσή του με τους κανονισμούς της συμφωνίας. Ο τρόπος για να επιστρέψουμε στην συμμόρφωση είναι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν αποσυρθεί από τη συμφωνία, επιστρέψουν» σημείωσε ο Ζαρίφ, συμπληρώνοντας πως «όλες οι πράξεις του Ιράν είναι αναστρέψιμες» αλλά οι ΗΠΑ πρέπει να βιαστούν να αποφασίσουν.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση του Μπάιντεν πρέπει να αποφασίσει εάν οι ΗΠΑ θα αλλάξουν δρόμο από τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ ή θα χτίσουν πάνω στις «αποτυχίες» του, κάτι που οδηγήσει σίγουρα σε περισσότερες αποτυχίες από την πλευρά της Ουάσινγκτον.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να άρουν τις κυρώσεις» σημείωσε, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, τονίζοντας πως η χώρα του δεν έχει αξιώσει ποτέ κάποια αποζημίωση για αυτές.

Tags:
Τεχεράνη, ΗΠΑ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK