00:54 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά, καθώς τουλάχιστον 125 ακόμη άτομα αγνοούνται μετά την κατάρρευση του παγετώνα στα Ιμαλάια.

Τέλος δεν έχει η τραγωδία στη βόρεια Ινδία, μετά την κατάρρευση τμήματος παγετώνα των Ιμαλαΐων, ο οποίος παρέσυρε ένα υδροηλεκτρικό ρεύμα και μαζί του στον θάνατο 18, μέχρι στιγμής, άτομα.

Η κατάρρευση του παγετώνα προκάλεσε ξαφνικές πλημμύρες και έναν γιγάντιο χείμαρρο γεμάτο κομμάτια βράχων, ο οποίος διέλυσε στο πέρασμά του δύο υπό κατασκευή φράγματα στον ποταμό Ντάουλι Γκάγκα, σκορπίζοντας τον θάνατο στην περιοχή Ουταραχάντ.

Και μπορεί μέχρι στιγμής να έχουν διασωθεί 20 άτομα μέσα από τις στοές των εργοταξίων όπου βρίσκονταν, ωστόσο οι αρχές, οι οποίες έχουν κηρύξει κατάσταση συναγερμού, εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά, καθώς αγνοούνται τουλάχιστον 125 ακόμη άτομα. Από αυτά κάποια δεν θα βρεθούν ποτέ, καθώς ενδέχεται να έχουν καταπλακωθεί ή συνθλιβεί.

Την ίδια ώρα, τα σωστικά συνεργεία που ψάχνουν για επιζώντες στα συντρίμμια, γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες να εντοπίσουν κάποιον είναι μηδαμινές, δεν σταματούν να ανασύρουν πτώματα.

Από την άλλη, οι ειδικοί αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας, υποθέτοντας πως οι υψηλές θερμοκρασίες, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προκάλεσαν την αποκόλληση του παγετώνα, εξετάζοντας επίσης το ενδεχόμενο της χιονοστιβάδας. Δεν λείπουν επίσης οι φωνές που καταγγέλλουν την ανθρώπινη παρέμβαση στον ρου του ποταμού εξαιτίας της κατασκευής των δύο υδροηλεκτρικών μονάδων.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι τον Ιούνιο του 2013, 6.000 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους στα δυτικά Ιμαλάια από χειμάρρους που προκάλεσαν σφοδρές καταιγίδες στην περιοχή, η οποία, θεωρείται ιερή για τους ντόπιους, αφού «φιλοξενεί» τις πηγές του Γάγγη, αλλά και άλλους φημισμένους τόπους προσκυνήματος.

Tags:
νεκροί, κατάρρευση, παγετώνας, Ιμαλάια, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK