21:46 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (241)
0 21
Βρείτε μας

Η Δύση προσπαθεί να αναγάγει την υπόθεση Ναβάλνι σε νούμερο 1 θέμα διαλόγου με τη Ρωσία, σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Στην υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η Δύση προσπαθεί να αναγάγει το συγκεκριμένο ζήτημα στο κυρίαρχο θέμα του διαλόγου με τη Ρωσία.

 

Σχολιάζοντας, παράλληλα, το βίντεο, ονόματι «Putin's palace» που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Αλεξέι Ναβάλνι, ο Σεργκέι Λαβρόφ παρατήρησε ότι είναι αδύνατο να έχει πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο βίντεο χωρίς τη συνεργασία των γερμανικών Αρχών και πιθανόν των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα ρώτησε το Βερολίνο πώς απέκτησε πρόσβαση ο Ναβάλνι σε αρχεία που αφορούν στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και η Γερμανία επιβεβαίωσε ότι δόθηκε πρόσβαση

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας προέβη στις παραπάνω δηλώσεις, την ώρα που η Γερμανία απέρριψε, εκ νέου, το τέταρτο αίτημα των ρωσικών εισαγγελικών Αρχών σχετικά με την υπόθεση του Ναβάλνι, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. 

Να σημειωθεί, ακόμη, ότι προσφάτως η Ρωσία προχώρησε στην απέλαση τριών Ευρωπαίων διπλωματών από τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Σουηδία, μετά τη συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις που δεν είχαν λάβει έγκριση και οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι. Σύμφωνα με τη Μόσχα, η συμμετοχή ξένων διπλωματών σε τέτοιου είδους διαδηλώσεις αποτελούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.

 

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (241)
Tags:
Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν, Γερμανία, Αλεξέι Ναβάλνι, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK