07:36 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (239)
0 04
Βρείτε μας

Στην απέλαση Ρώσων διπλωματών προχώρησαν η Γερμανία, η Πολωνία και η Σουηδία, μετά τις απελάσεις τριών Ευρωπαίων διπλωματών από τη Ρωσία.

Οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών από τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Σουηδία έγιναν σήμερα γνωστές, σε συνέχεια των απελάσεων τριών Ευρωπαίων διπλωματών (από τις παραπάνω χώρες), στις οποίες προχώρησε η Ρωσία, μετά τη συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις που δεν είχαν λάβει έγκριση και οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή κίνηση της Γερμανίας, ένας Ρώσος διπλωμάτης κηρύχθηκε «persona non grata».

Σχολιάζοντας τις απελάσεις των Ευρωπαίων διπλωματών από τη Μόσχα, το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε ότι «δεν δικαιολογούνται με κανέναν τρόπο». Όπως ανέφερε, ακόμη, ο Γερμανός διπλωμάτης (που απελάθηκε από τη Ρωσία), «έφερε απλά σε πέρας το καθήκον του για την αναφορά των εξελίξεων».

Από την πλευρά της, η Πολωνία κήρυξε επίσης «persona non grata» εργαζόμενο στο γενικό προξενείο της Ρωσίας στο Πόζναν, ενώ σε ανάλογη κίνηση προέβη και η Σουηδία. 

«Έχουμε ενημερώσει τον Ρώσο πρέσβη ότι ζητήθηκε από ένα άτομο από την πρεσβεία της Ρωσίας να εγκαταλείψει τη Σουηδία. Είναι μια σαφής απάντηση στην απαράδεκτη απόφαση απέλασης Σουηδού διπλωμάτη που πραγματοποιούσε απλώς τα καθήκοντά του» ανέφερε ειδικότερα η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε, στο Twitter. 
Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (239)
Tags:
Σουηδία, Πολωνία, Γερμανία, απέλαση, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK