17:40 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την επιθυμία του για μία σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σημερινή του συνομιλία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Σε σύνοδο με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πρώτο εξάμηνο του 2021, ελπίζει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανέφερε ο ίδιος στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα. 

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε την επιθυμία του να οργανωθεί μια σύνοδος Τουρκίας - ΕΕ πριν από τη λήξη της πορτογαλικής προεδρίας» ανέφερε η τουρκική προεδρία μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν νωρίτερα οι δύο ηγέτες.

Επίσης, ο Ερντογάν είπε στη Μέρκελ ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να διατηρήσει «θετικό» πνεύμα στις σχέσεις της με την ΕΕ.

Εν τω μεταξύ, από την πλευρά του, το Βερολίνο σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή συνομιλία της Μέρκελ με τον Ερντογάν, ανέφερε ότι «είναι σημαντικό να επιτευχθεί πρόοδος στα διαφιλονικούμενα θέματα στο πλαίσιο του διαλόγου», ενώ επαναβεβαίωσε «τη σημασία σταθερών και εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας».

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία, Άνγκελα Μέρκελ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK