17:46 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έστειλε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ομάδα ταχείας αντίδρασης, ύστερα από τον εντοπισμό κρούσματος του ιού Έμπολα.

Στην αποστολή ομάδας ταχείας αντίδρασης στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ώστε να βοηθήσει τις αρχές στην καταπολέμηση του ιού Έμπολα, καθώς αναφέρθηκε μια νέα περίπτωση του ιού, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, τη Δευτέρα.

Το περιστατικό που σήμανε συναγερμό

Το Υπουργείο Υγείας της αφρικανικής χώρας ανέφερε μια νέα περίπτωση της νόσου του ιού Έμπολα την Κυριακή, σχεδόν τρεις μήνες μετά το τέλος της επιδημίας.

Το περιστατικό αφορά έναν αγρότη, του οποίου η σύζυγος επέζησε του αιμορραγικού πυρετού, κι εισήχθη σε νοσοκομείο την 1η Φεβρουαρίου με συμπτώματα της νόσου. Ωστόσο, η σύζυγός του πέθανε δύο ημέρες αργότερα, με τις εξετάσεις να αποκαλύπτουν πως είχε μολυνθεί με τον ιό Έμπολα, ο οποίος μεταδίδεται από άγρια ζώα.

«Ο ΠΟΥ έστειλε μια ομάδα ταχείας απόκρισης, για να παρέχει υποστήριξη όπως απαιτείται» δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους σε συνέντευξη Τύπου του ΠΟΥ.

Οι επιδημίες Έμπολα στο Κονγκό

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Οργανισμού, οι υγειονομικές αρχές της χώρας έχουν σημαντική εμπειρία στην ανταπόκριση στον Έμπολα και στην αποτροπή της περαιτέρω μετάδοσής του, χάρη στην τεράστια ικανότητα που δημιουργήθηκε κατά την τελευταία επιδημία του ιού.

«Έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 70 επαφές και ο ΠΟΥ υποστηρίζει τις τοπικές και εθνικές αρχές για να τις εντοπίσουν και να παρέχουν φροντίδα όπου χρειάζεται. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί άλλες περιπτώσεις, αλλά είναι πιθανό να υπάρξουν περαιτέρω κρούσματα, επειδή η γυναίκα είχε επαφή με πολλά άτομα αφού έγινε συμπτωματική» πρόσθεσε ο Γκεμπρεγέσους.

Ο ΠΟΥ δήλωσε το τέλος της 11ης επιδημίας Έμπολα στη χώρα της Κεντρικής Αφρικής στις 18 Νοεμβρίου, σχεδόν έξι μήνες μετά την αναφορά των πρώτων κρουσμάτων στη βόρεια Ισημερινή επαρχία. Κατά τη συγκεκριμένη επιδημία, πέθαναν περισσότεροι από 50 άνθρωποι.

Tags:
θάνατοι, κρούσμα, επιδημία, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Έμπολα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK