21:30 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2048)
0 11
Βρείτε μας

Συνεχίζεται το μυστήριο γύρω από την προέλευση του κορονοϊού, καθώς δεν έχει καταστεί δυνατό να εξακριβωθεί από ποιο ζώο έχει προέλθει. Πιθανό είναι, ακόμη, να κυκλοφορούσε σε άλλες περιοχές πριν από τον εντοπισμό του στην αγορά της Γουχάν.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παρέχουν αυτή την ώρα Κινέζοι αξιωματούχοι Υγείας και ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από τη Γουχάν όπου ταξίδεψαν για να εντοπίσουν στοιχεία σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού.

«Αθώοι» παγκολίνοι και νυχτερίδες

Όπως έγινε γνωστό, δεν έχει καταστεί δυνατό να εντοπιστεί από ποιο ζώο προέρχεται ο κορονοϊός, ωστόσο φαίνεται πως απομακρύνεται το σενάριο των νυχτερίδων ή των παγκολίνων που είχαν «κατηγορηθεί» στο παρελθόν. 

Οι νυχτερίδες και οι παγκολίνοι, σίγουρα, δεν είναι η πηγή της Covid-19, καθώς οι κορονοϊοί που εντοπίζονται σε αυτά τα είδη δεν είναι παρόμοιοι με τον SARS-CoV-2, δήλωσε ο Liang Wannian, εμπειρογνώμονας του κινεζικού Πανεπιστημίου Tsinghua.

«Κανένας από τους ιούς που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι τώρα σε αυτά τα είδη παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με τον SARS-CoV-2 για να οριστεί ως άμεση πηγή», σημείωσε, χαρακτηριστικά.

Μπορεί να κυκλοφορούσε αλλού πριν από τη Γουχάν

Οι ιός που προκαλεί την Covid-19, μπορεί να κυκλοφορούσε σε άλλες περιοχές πριν από το ξέσπασμα στη Γουχάν στα τέλη του 2019, σημείωσε ο υψηλόβαθμος Κινέζος αξιωματούχος. 

Συμπλήρωσε πως όπως διαπίστωσε η ομάδα του ΠΟΥ, δεν υπήρξε μεγάλη διασπορά του ιού στην κινεζική πόλη πριν από τα τέλη του 2019, όταν και μπήκε στις ζωές των πολιτών όλου του πλανήτη.  

Δεν υπάρχουν στοιχεία για κυκλοφορία της Covid-19 στη Γουχάν της Κίνας πριν από τον Δεκέμβριο του 2019 και δεν υπήρξε αύξηση στους θανάτους στη Γουχάν κι άλλες πόλεις της επαρχίας Χουμπέι μεταξύ Ιουλίου - Δεκεμβρίου 2019, είπε.

«Απίθανο να προήλθε από εργαστήριο»

Ο εκπρόσωπος της ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Peter Ben Embarek, ξεκαθάρισε πως το σενάριο ο ιός και προήλθε από κάποιο εργαστήριο είναι εξαιρετικά απίθανο.

Ο ίδιος σημείωσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για κυκλοφορία του ιού σε ζώα στην Κίνα στα τέλη του 2019.

«Δεν είναι δυνατό να ορίσουμε ποιο ζώο μπορεί να αποτελεί την πηγή του ιού (...) και στα τέλη του 2019 δεν φαίνεται πως υπήρχε κυκλοφορία του ιού σε άλλα είδη ζώων στη χώρα».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2048)
Tags:
Κίνα, Γουχάν, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK