08:25 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2033)
0 24
Βρείτε μας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βάζει τέλος στις θεωρίες, εξηγώντας πως δεν εντοπίστηκαν στοιχεία για κυκλοφορία του κορονοϊού σε κάποιο είδος ζώου στην Κίνα το 2019.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για κυκλοφορία του κορονοϊού σε ζώα στην Κίνα στα τέλη του 2019, ξεκαθάρισε ο Peter Ben Embarek, αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος ταξίδεψε στη Γουχάν για να διαλευκάνει την προέλευση του ιού. 

«Δεν έχει καταστεί δυνατό να οριστεί με ακρίβεια κάποιο είδος ζώου που θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή του ιού και αυτό δείχνει πως τώρα και πίσω στο 2019 δεν φαινόταν να υπάρχει κυκλοφορία του ιού σε κάποιο είδος ζώου στη χώρα» σημείωσε, χαρακτηριστικά, ο Ben Embarek κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρείχε μαζί με Κινέζο αξιωματούχο.

Νωρίτερα, η κινεζική πλευρά είχε ενημερώσει πως οι νυχτερίδες και οι παγκολίνοι, που είχαν «κατηγορηθεί» ως πηγή του ιού, είναι τελικώς «αθώοι» αφού οι ιοί που εντοπίστηκαν σε αυτά τα είδη δεν μοιάζουν αρκετά με τον SARS-CoV-2.

«Απίθανο να προήλθε από εργαστήριο»

Παράλληλα, ο Ben Embarek ξεκαθάρισε πως είναι εξαιρετικά απίθανο ο ιός να «ξέφυγε» από κάποιο εργαστήριο, όπως θέλουν πολλές ανεπιβεβαίωτες θεωρίες, που έχουν αποτελέσει τη βάση θεωριών συνωμοσίας. 

«Είχαμε τέσσερις βασικές υποθέσεις για το πώς μπορεί να μεταδόθηκε ο ιός στους ανθρώπους» είπε και εξήγησε πως οι υποθέσεις αυτές είχαν να κάνουν με μετάδοση από ζώα, τροφή ή συμβάν σε κάποιο εργαστήριο.

Ωστόσο, ξεκαθαρίστηκε πως «τα συμπεράσματα η υπόθεση για συμβάν σε κάποιο εργαστήριο είναι απίθανο να εξηγήσει το πώς μεταδόθηκε ο ιός στον άνθρωπο».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2033)
Tags:
Κίνα, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK