17:39 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1554)
0 20
Βρείτε μας

Το Υπουργείο Υγείας του Αζερμπαϊτζάν έδωσε την άδεια για τη διεξαγωγή των πρώτων κλινικών δοκιμών με το συνδυασμό των εμβολίων Sputnik V και της AstraZeneca.

Στο Αζερμπαϊτζάν θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες κλινικές δοκιμές με τον συνδυασμό του εμβολίου Sputnik V και εκείνου που έχει αναπτύξει η βρετανική εταιρεία AstraZeneca, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το Υπουργείο Υγείας του Αζερμπαϊτζάν έδωσε χθες, Δευτέρα (08/02), τη σχετική άδεια και ως εκ τούτου, οι δοκιμές, πρώτες στον κόσμο, αναμένεται να αρχίσουν άμεσα.

«Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων ανακοινώνει ότι το Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν εξέδωσε άδεια στις 8 Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών στη χώρα μιας συνδυασμένης μορφής του Sputnik V και του εμβολίου που αναπτύχθηκε από κοινού από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Οι κλινικές δοκιμές αναμένεται να αρχίσουν πριν από το τέλος Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, υπενθυμίζεται ότι το RDIF επιβεβαίωσε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έλαβε τα απαραίτητα έγγραφα για την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Εάν ανάψει το «πράσινο» φως και το ρωσικό εμβόλιο εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα είναι δυνατή η παράδοση του Sputnik V στην ΕΕ μέσω διαδικασιών με κεντρική διαχείριση.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1554)
Tags:
COVID-19, Αζερμπαϊτζάν, AstraZeneca, Sputnik V, κορονοϊός, εμβόλιο, εμβόλια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK