11:24 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Ο Ζόραν Ζάεφ κατά τη συζήτηση «Η Βόρεια Μακεδονία στο κατώφλι της Ευρώπης» που οργάνωσε το αμερικανικό think tank Atlantic Council, ανέφερε ότι η θέση της Σόφιας σε σχέση με τα Σκόπια είναι αναχρονιστική και αντίθετη με το διεθνές δίκαιο.

Κάλεσμα στη Βουλγαρία να κατανοήσει ότι οι άνθρωποι στη Βόρεια Μακεδονία έχουν «το κυρίαρχο δικαίωμα να θεωρούν τους εαυτούς τους Μακεδόνες οι οποίοι μιλούν την μακεδονική γλώσσα» απηύθυνε και πάλι ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ

«Ως κράτος, θα συνεχίσουμε να κάνουμε κάθε προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, την ώρα που θα σεβόμαστε τους εαυτούς μας και τους άλλους. Η χώρα μας είναι μία μίνι-Ευρώπη» δήλωσε κατά τη συζήτηση.

Ο Βούλγαρος Ευρωβουλευτής Άντζελ Ντζαμπάτζκι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ζάεφ, δήλωσε ότι «η χωρίς αρχές και η ανέντιμη ρητορική απέναντι στη Βουλγαρία θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της». 

Ο ίδιος χαρακτήρισε άδικες τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ. Υπογράμμισε το γεγονός ότι οι ισχυρισμοί της Βουλγαρίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ είναι δικαιολογημένες.

«Συμβουλεύω τον Ζάεφ να διαβάσει περισσότερο τη βουλγαρική και βαλκανική ιστορία πριν πει ψέματα. Επιπλέον, είναι επίσης φανερό ότι πρέπει να εξετάσει τα κείμενα του διεθνούς δικαίου. Το να πεις ότι η χώρα σου είναι μία “μίνι-Ευρώπη” είναι ένα σύμπτωμα των σοβαρών προβλημάτων».

«Το να υποστηρίζεις ότι η θέση της Βουλγαρίας είναι χωρίς αρχές αποτελεί πολιτική υποκρισία και ακραία χειραγώγηση, την οποία αντιλαμβάνομαι ως ένδειξη ασέβειας» πρόσθεσε.

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Βουλγαρία, Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία, Ζόραν Ζάεφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK